Botoșăneni ajunși la spital din cauza căpușelor!

Odată cu încălzirea vremii au început să apară și cazurile de pacienți mușcați de căpușe, fie la iarbă verde, fie la muncile câmpului.

Botoșăneni ajunși la spital din cauza căpușelor!

Potrivit reprezentanților Unității de Primire Urgențe a Spitalului Mavromati, în ultimele zile nu mai puțin de 33 de persoane, adulți și copii, au ajuns la spital după ce au fost înțepate de căpușe. 

Pacienții prezentau plăgi muşcate, cu reacţii alergice-inflamatorii. După ce le-a fost extras corpul străin și au primit tratament profilactic de specialitate, aceștia au fost dirijați către Secţia de Boli Infecţioase pentru continuarea tratamentului.

Medicii recomanda tuturor cetatenilor care au fost muscati de capuse, sau prezinta intepaturi de insecte, sa se prezinte de urgenta la spital.

De asemenea, pentru a se proteja de muscatura de capusa, medicii recomanda cetatenilor purtarea unor haine deschise la culoare, pantaloni lungi, introdusi in sosete de culoare deschisa si textura mai deasa, purtarea unor pantofi sport deschisi la culoare, fara orificii sau decupaje.

De asemenea, recomanda tratarea (spalarea si uscarea cel putin o ora, cu aer cald/fierbinte) a hainelor folosite pe teren, dupa activitati desfasurate in zone cu potential de infestare cu capuse, inspectarea corpului cu atentie. Capusele se pot aseza/fixa oriunde, fara a provoca disconfort la atasare sau in timpul hranirii.

 

 

Spune-ne opinia ta