Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Pe 7 martie, proteste spontane au avut loc în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean Mavromati. 

Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Sâmbătă, 17 martie 2018, între orele 12:00-14:00, biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar și învățământul medical superior vor picheta sediul Guvernului României, în Piața Victoriei, București. Sub sloganul "Biologii, Chimiștii și Biochimiștii din sistemul protestează pentru drepturile salariale și armonizarea profesiei conform standardelor UE", angajații din Sănătate vor protesta fată de Legea-cadru 153/2017 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și pentru reglementarea profesiei.

Reamintim că, pe 14 februarie, 652 de biologi, biochimiști și chimiști din sistemul sanitar și învățământul medical superior, au semnat un Memoriu prin care se solicita modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, memoriul fiind depus ulterior la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și la Camera Deputaților.

Pe 7 martie, protestul a devenit și mai vizibil: proteste spontane în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean.

Acțiunile biologilor, chimiștilor și biochimiștilor din sistemul sanitar nu au primit răspunsurile așteptate, astfel că se ia în calcul și întreruperea activităţii, fapt care ar duce la paralizarea activității medicale a spitalelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Golofca le-a declarat război fanilor lui FC Botoşani: "Ne trag în jos!"

Luni, 10 Decembrie 2018
345

Mijlocaşul echipei FC Botoşani, Cătălin Golofca, s-a declarat dezamăgit de atitudinea pe care o au fanii echipei sale, după ce a văzut cum îşi susţin favoriţii spectatorii din Sfâ...

Surpriză la Sfântu Gheorghe, Sepsi pierde după succesul cu FCSB! Sepsi - Botoşani 0-1

Luni, 10 Decembrie 2018
200

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a produs surpriza etapei la Sfântu Gheorghe şi a reuşit să o învingă pe Sepsi, după ce în etapa intermediară, gazdele au învins FCSB...

ANAF face anunțul: Sute de mii de români vor avea de câștigat

Luni, 10 Decembrie 2018
349

Cei care își plătesc obligațiile fiscale până la un anumit termen beneficiază de reduceri la impozit. Pentru reduceri se încadrează Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu v...