Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Pe 7 martie, proteste spontane au avut loc în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean Mavromati. 

Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Sâmbătă, 17 martie 2018, între orele 12:00-14:00, biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar și învățământul medical superior vor picheta sediul Guvernului României, în Piața Victoriei, București. Sub sloganul "Biologii, Chimiștii și Biochimiștii din sistemul protestează pentru drepturile salariale și armonizarea profesiei conform standardelor UE", angajații din Sănătate vor protesta fată de Legea-cadru 153/2017 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și pentru reglementarea profesiei.

Reamintim că, pe 14 februarie, 652 de biologi, biochimiști și chimiști din sistemul sanitar și învățământul medical superior, au semnat un Memoriu prin care se solicita modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, memoriul fiind depus ulterior la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și la Camera Deputaților.

Pe 7 martie, protestul a devenit și mai vizibil: proteste spontane în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean.

Acțiunile biologilor, chimiștilor și biochimiștilor din sistemul sanitar nu au primit răspunsurile așteptate, astfel că se ia în calcul și întreruperea activităţii, fapt care ar duce la paralizarea activității medicale a spitalelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de urgenţă, înmânate astăzi beneficiarilor de către prefect - FOTO

astăzi, 16:06
57

Prefectul Dan Şlincu şi funcţionari ai Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială au înmânat astăzi 26 de ajutoare de urgenţă, aprobate de Guvern în urmă cu dou...

CCIA Botoșani: Cursuri de calificare în meseria de agent de securitate!

astăzi, 15:23
211

CCIA Botoșani face înscrieri pentru curs GRATUIT de calificare agent de securitate. Cursul se adresează EXCLUSIV persoanelor fără loc de muncă, având minim 25 de ani, care d...

781 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele doua luni ale anului 2019

astăzi, 15:19
112

În primele doua luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Botosani au fost încadrate în muncă 781...