Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Pe 7 martie, proteste spontane au avut loc în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean Mavromati. 

Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Sâmbătă, 17 martie 2018, între orele 12:00-14:00, biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar și învățământul medical superior vor picheta sediul Guvernului României, în Piața Victoriei, București. Sub sloganul "Biologii, Chimiștii și Biochimiștii din sistemul protestează pentru drepturile salariale și armonizarea profesiei conform standardelor UE", angajații din Sănătate vor protesta fată de Legea-cadru 153/2017 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și pentru reglementarea profesiei.

Reamintim că, pe 14 februarie, 652 de biologi, biochimiști și chimiști din sistemul sanitar și învățământul medical superior, au semnat un Memoriu prin care se solicita modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, memoriul fiind depus ulterior la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și la Camera Deputaților.

Pe 7 martie, protestul a devenit și mai vizibil: proteste spontane în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean.

Acțiunile biologilor, chimiștilor și biochimiștilor din sistemul sanitar nu au primit răspunsurile așteptate, astfel că se ia în calcul și întreruperea activităţii, fapt care ar duce la paralizarea activității medicale a spitalelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
287

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
289

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
346

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...