Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Pe 7 martie, proteste spontane au avut loc în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean Mavromati. 

Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Sâmbătă, 17 martie 2018, între orele 12:00-14:00, biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar și învățământul medical superior vor picheta sediul Guvernului României, în Piața Victoriei, București. Sub sloganul "Biologii, Chimiștii și Biochimiștii din sistemul protestează pentru drepturile salariale și armonizarea profesiei conform standardelor UE", angajații din Sănătate vor protesta fată de Legea-cadru 153/2017 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și pentru reglementarea profesiei.

Reamintim că, pe 14 februarie, 652 de biologi, biochimiști și chimiști din sistemul sanitar și învățământul medical superior, au semnat un Memoriu prin care se solicita modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, memoriul fiind depus ulterior la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și la Camera Deputaților.

Pe 7 martie, protestul a devenit și mai vizibil: proteste spontane în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean.

Acțiunile biologilor, chimiștilor și biochimiștilor din sistemul sanitar nu au primit răspunsurile așteptate, astfel că se ia în calcul și întreruperea activităţii, fapt care ar duce la paralizarea activității medicale a spitalelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Marţi, 24 Aprilie 2018
378

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au de...

Un dispensar TBC va fi construit în municipiul Botoșani!

Marţi, 24 Aprilie 2018
453

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, împreună cu Instituția Medico-sanitară Publică-Centrul Medicilor de Familie Bălți și Poliția de Frontieră Bălți, au demarat dezvoltarea unui p...

A murit istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Române! VIDEO

Marţi, 24 Aprilie 2018
180

Istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Romane, a incetat din viata marti, la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Academia Romana. Nascut la 15 februari...