Băuturile alcoolice care îmbată cel mai grav și provoacă mahmureală!

Cantitatile de alcool recomandate de medici nu trebuie să depășească 500 ml de bere, 300 ml de vin sau 100 ml de tarie pentru bărbați și jumătate din aceste cantitati pentru femei.

Băuturile alcoolice care îmbată cel mai grav și provoacă mahmureală!

Deși sunt mai slabe decât "tăriile", berea și vinul au efect sedativ și deshidratant. Vinul de casă nu este mai sigur, pentru că nu există nicio garanție cu privire la ingredientele adăugate și la procesul de fabricație, scrie Doctorul Zilei.

Cantitatile de alcool recomandate de medici nu trebuie să depășească 500 ml de bere, 300 ml de vin sau 100 ml de tarie pentru bărbați și jumătate din aceste cantitati pentru femei. Dacă vreți să vă cinstiți mai mult, alegeți băuturi cu concentrație mai mică de alcool și evitați cocktaiulurile sau combinațiile de alcool cu energizant. Berea și vinul sunt cele mai slabe băuturi alcoolice, însă au dezvanatajele lor.

BERE. Desi are doar 4-7% alcool, berea se procesează greu și rămâne în organism mai mult decât alte băuturi. "Contine o substanta cu efect sedativ. Te înmoi rapid. Nu are însă chimicale, având un termen de valabilitate scurt", subliniază dr. Corina Zugravu, specialist în nutriție.

VIN. Vinurile au 11-18% alcool, mai mult decât berea. Cel din comerț conține sulfiți care dau migrene și senzatia de deshidratare.

VODCĂ și WHISKY. Tăriile "ard" gâtul și stomacul, iar starea de mahmureală provocată de acestea e mai rea, întrucât concentrația de alcool trece de 50%. "Vodca și whiskey-ul sunt limpezi, naturale, dar au foarte mult alcool, cu efect coroziv asupra stomacului și gâtului-arde țesuturile. Asociate cu sucuri și cola, ai tendința să le bei ca pe apă", adaugă nutriționistul Zugravu.

LICHIOR. Lichiorul de fructe sau ciocolată, vermutul, cremele de whiskey sunt adevărate "bombe" pentru ficat, pentru că au mult zahăr care grăbește absorbția alcoolului, dar și mulți coloranți și aditivi care sporesc toxicitatea.


COMBINAȚII PROASTE

Alcool cu energizant, cu cola sau cu grasimi

Orice "bautor" care se respectă are o regulă de aur: nu amestecă băuturile. Medicii spun că nu este indicat nici să le combinați cu sucuri dulci, pentru ca alcoolul se absoarbe mai repede, dar nici cu energizant. "Energizantul conține taurină, adică bilă de bou, care, surprinzător, are efect sedativ. Te aștepți să te simți minunat, dar vei fi surprins ca te va fura somnul", atrage atentia nutriționistul Zugravu.

De asemenea, cocktailurile mascheaza gustul alcoolului, iar tentatia să consumați mai mult crește. Alcoolul nu trebuie consumat nici cu alimente grase, pentru că se suprasolicită ficatul. Riscul este să apară pancreatita acuta sau hepatita sau să se agraveze afecțiuni hepatice deja existente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...