Băuturi răcoritoare ţinute în condiţii improprii. Amendă usturătoare pentru un depozit din Botoşani!

Unii comercinaţi se gândesc mai mult la propriul câştig, decât la asigurarea unor produse de calitate consumatorilor. 

Băuturi răcoritoare ţinute în condiţii improprii. Amendă usturătoare pentru un depozit din Botoşani!

A dovedit-o un control efectuat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) la mai mulţi agenţi economici de pe raza judeţului Botoşani, care comercializează băuturi răcoritoare, sucuri şi nectaruri din fructe.

În timpul controlului, comisarii au găsit produse care erau ţinute în condiţii improprii, multe dintre acestea fiind expuse la comercializare în zone în care erau temperaturi extrem de ridicate.

Cea mai mare amendă, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată unui depozit, pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare.

“În timpul controlului au fost verificaţi un număr de 25 operatori economici, iar la 12 dintre ei s-au depistat abateri. S-au aplicat 7 avertismente şi 5 amenzi în valoare de 23.000 de lei. În timpul controlului a fost verificată starea ambalajelor, încadrarea în cantitatea netă, încadrarea în data durabilităţii minimale, data limită de consum, încadrarea în parametrii de calitate prevăzuţi şi declaraţi de producător. A fost verificată şi respectarea condiţiilor de depozitare”, a declarat Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct al CJPC Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
479

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
540

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
936

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...