Bătrâni din Botoşani ademeniţi cu tratamente minune evaluate la preţuri exorbitante

O nouă metodă, situată la limita legalităţii, face furori în ultima perioadă printre pensionarii botoşăneni. Este vorba despre vânzarea de dispozitive sau accesorii medicale la preţuri exorbitante, iar ţinta firmelor o reprezintă oamenii de vârsta a treia mai puţin informaţi. 

Bătrâni din Botoşani ademeniţi cu tratamente minune evaluate la preţuri exorbitante

Reprezentanţii unor firme, de obicei din alte judeţe ale ţării, fac rost de baze de date cu contacte ale pensionarilor botoşăneni şi îi contactează. Sub pretextul unor analize medicale gratuite ei sunt aduşi la conferinţe de prezentare a unor produse susţinute în diferite hoteluri din municipiul Botoşani. De obicei li se prezintă dispozitive medicale sau saltele care fac "minuni" pentru sănătate, însă preţul acestora este enorm. 

Un exemplu elocvent este o întâlnire programată, săptămâna trecută, la un hotel din zona centrală a municipiului. Au fost selectaţi mai mulţi pensionari, ce au fost contactaţi telefonic de reprezentanţii unei firme. Iniţial li s-a spus că vor face nişte analize medicale în mod gratuit. Când s-au prezentat la faţa locului au fost întâmpinaţi de mai multe persoane tinere, îmbrăcate în halate albe pentru a da impresia de cadre medicale. Acestea le-au transmis persoanelor invitate că este recomandat să închidă telefoanele mobile şi se ofereau să facă acest lucru în caz că invitaţii nu ştiau.

Participanţii erau apoi supuşi unor teste de sânge şi chiar unei radiografii a întregului organism. Totul se muta ulterior într-o sală de şedinţă, unde le era prezentat un aparat revoluţionar ce facilitează circulaţia sângelui. Oamenilor le era explicat că vârsta şi mâncarea nesănătoasă duc la „îngroşarea” sângelui, ce circulă mai greu prin artere şi duce la diferite afecţiuni ce pot fi fatale.

Pentru exemplificare, s-a ales o persoană ce era de 10 ani sub tratament medicamentos şi i s-a recoltat o probă de sânge pentru a vedea cât de îngroşat este. Ulterior, preţ de 15 minute, a fost conectată la aparatul prezentat de firmă, după care s-a recoltat o nouă probă de sânge.

Prin comparaţie, oamenilor le era explicat că deja sângele din a doua probă s-a subţiat numai după 15 minte de „tratament”.

În final, după zeci de minute de explicaţii, se specifica preţul aparatului minune. Iniţial se prezenta preţul întreg de 15.000 de lei şi ulterior preţul redus de „numai” 6.900 de lei.

Mai mult decât atât, printre invitaţi erau infiltraţi şi reprezentanţi ai firmei, ce se declarau entuziasmaţi maxim şi strigau în gura mare că vor să îşi cumpere cel puţin un aparat sau chiar al doilea pentru a-l face cadou rudelor bolnave.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
82

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
71

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
97

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...