ATENȚIE! "Durerea din zona glandei tiroide, modificările vocii și nodulii tiroidieni pot anunța cancerul"

Medic: "Sfatul meu este să protejați cu atenție sănătatea uneia dintre cele mai importante glande din corp, tiroida! Prin secreția sa de hormoni, aceasta reglează funcționarea întregului organism".

ATENȚIE! "Durerea din zona glandei tiroide, modificările vocii și nodulii tiroidieni pot anunța cancerul"

   Foto: Doctorul Zilei

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 300 de mii de oameni din întreaga lume se îmbolnăvesc anual de cancer tiroidian. Cauzele acestei maladii nu sunt pe deplin cunoscute, însă specialiștii leagă numărul mare de cazuri de moștenirea genetică și de expunerea la unele radiații. Pentru România, dezastrul de la Cernobâl din anii ’80 a însemnat și o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri. Copiii de atunci, adulții de astăzi, sunt cei care au un risc crescut de cancer tiroidian.

“Durerea din zona glandei tiroide, modificările vocii și nodulii tiroidieni care apar sub vârsta de 20 de ani sunt simptome care trebuie semnalate medicului pentru că pot anunța un cancer tiroidian. De asemenea, orice umflătură din zona gâtului ar trebuie să vă pună pe gânduri, acest simptom fiind inclus pe lista semnelor care pot trăda un cancer”, spune prof dr. Tamer Karsidag, expert în tratarea cancerului tiroidian, conform Doctorul Zilei.

Cele mai frecvente cancere tiroidiene sunt depistate la femei, precizează medicul. De altfel, 5 la sută dintre nodulii care apar la nivelul glandei tiroide au potențial malign. Și tiroidita este o afecțiune care crește riscul de cancer. Monitorizarea nodulilor cu tehnologii de ultimă generație poate fi soluția diagnosticării cancerelor în stadii incipiente, cu șanse mari de vindecare pe termen lung.

“Protocolul investigațiilor legate de un eventual cancer de tiroidă include o ecografie urmată de biopsie, dar PET-CT este o investigație pe care o recomand în multe cazuri dificile, atât pentru diagnosticarea cancerului, cât și pentru stabilirea celui mai bun tratament”, completează expertul ACIBADEM.

Extirparea glandei tiroide sau doar a zonei afectate de cancer face parte din terapiile pentru cancer de tiroidă, alături de chimioterapie și radioterapie folosite în cazurile mai grave.

“Sfatul meu este să protejați cu atenție sănătatea uneia dintre cele mai importante glande din corp, tiroida! Prin secreția sa de hormoni, aceasta reglează funcționarea întregului organism”, declară prof dr. Tamer Karsidag.

Concluzia: includeți investigațiile tiroidiene în programul anual de evaluare a sănătății. Și apelați la cei mai buni experți atunci când trebuie să recurgeți la un tratament pentru cea mai importantă glandă din corp. Doar așa aveți șanse maxime de vindecare pe termen lung a oricărei afecțiuni tiroidiene, benigne sau maligne!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...