Atenție la ouăle din comerț care au imprimat 3 pe coajă. Uite ce înseamnă de fapt fiecare cifră!

Atenție la ouăle din comerț care au imprimat 3 pe coajă. Uite ce înseamnă de fapt fiecare cifră!

Potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), pe fiecare ou trebuie sa fie aplicate, prin stantare, urmatoarele informatii, in ordinea de mai jos:

-cifra 0 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in sistem ecologic; cifra 1 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in aer liber; cifra 2 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in hale, unde se pot deplasa; cifra 3 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in baterii imbunatatite.un cod de doua litere care reprezinta tara de origine (Romania – RO, Polonia – PL, etc.); un cod de doua litere care reprezinta judetul (Buzau – Bz, Bacau – Bc, etc.);un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezinta numarul de ordine in cadrul judetului.Totodata, se aplica, tot prin stantare, pe fiecare ou, data durabilitatii minimale (DDM), care este data pana la care ouale pot fi consumate. Data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului.

Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii.Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la:Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate: oua XL (73g si peste), oua L ( de la 63g pana la 73), oua M (de la 53 g pana la 63) si oua S (sub 53 g);Numarul de oua aflate in ambalajul de comercializare (cofraj);Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua);Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale;tara de origine;Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare;Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3).

Potrivit Doctorul Zilei, data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului. Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii.

Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la:

-Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate:
oua XL (73g si peste),
oua L ( de la 63g pana la 73),
oua M (de la 53 g pana la 63)
si oua S (sub 53 g);
-Numarul de oua aflate in ambalajul de comercializare (cofraj);
-Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua);
-Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale;tara de origine;
-Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare;Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cele 6 tipuri de case de marcat electronice care vor fi admise

astăzi, 21:29
244

Conform HG 804 /2017 privind modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale...

9 din 10 persoane cu cancer al intestinului gros ar putea fi salvate dacă nu ar ignora aceste prime simptome!

astăzi, 20:05
1176

Intestinul gros este alcătuit din colon și rect. Alimentele digerate care au fost fragmentate în intestinul subțire ajung în intestinul gros, un tub muscular lung de circa 1,5 metri. In...

Sursa norului radioactiv care a panicat Europa e in Rusia, dar Moscova neaga ca a avut loc un accident nuclear!

astăzi, 18:10
573

Agentia rusa de meteorologie, Rosgidromet, a anuntat, luni, ca o concentratie "extrem de ridicata" de ruteniu-106 a fost depistata in mai multe parti ale tarii in septembrie. Anuntul vine du...