Atenție la ouăle din comerț care au imprimat 3 pe coajă. Uite ce înseamnă de fapt fiecare cifră!

Atenție la ouăle din comerț care au imprimat 3 pe coajă. Uite ce înseamnă de fapt fiecare cifră!

Potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), pe fiecare ou trebuie sa fie aplicate, prin stantare, urmatoarele informatii, in ordinea de mai jos:

-cifra 0 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in sistem ecologic; cifra 1 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in aer liber; cifra 2 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in hale, unde se pot deplasa; cifra 3 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in baterii imbunatatite.un cod de doua litere care reprezinta tara de origine (Romania – RO, Polonia – PL, etc.); un cod de doua litere care reprezinta judetul (Buzau – Bz, Bacau – Bc, etc.);un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezinta numarul de ordine in cadrul judetului.Totodata, se aplica, tot prin stantare, pe fiecare ou, data durabilitatii minimale (DDM), care este data pana la care ouale pot fi consumate. Data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului.

Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii.Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la:Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate: oua XL (73g si peste), oua L ( de la 63g pana la 73), oua M (de la 53 g pana la 63) si oua S (sub 53 g);Numarul de oua aflate in ambalajul de comercializare (cofraj);Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua);Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale;tara de origine;Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare;Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3).

Potrivit Doctorul Zilei, data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului. Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii.

Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la:

-Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate:
oua XL (73g si peste),
oua L ( de la 63g pana la 73),
oua M (de la 53 g pana la 63)
si oua S (sub 53 g);
-Numarul de oua aflate in ambalajul de comercializare (cofraj);
-Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua);
-Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale;tara de origine;
-Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare;Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Constipatia poate indica o afectiune mai grava?

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
601

Constipatia este caracterizata prin defecatii rare sau dificile si scaune tari sau uscate la intervale de 3-4 zile in decursul unei saptamani.Adesea, scaunele tari sunt rezultatul absorbtiei in ex...

Grupuri de manifestanti din tara au ajuns la Bucuresti pentru a participa la protest!

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
239

Numeroase grupuri de manifestanti din tara au ajuns sambata la Bucuresti pentru a participa la protestul "Romania spune nu coruptiei. Toti pentru justitie", programat incepand cu ora 18:00 i...

CAS 2018 și formularul 600: Poți ajunge să datorezi la stat mult mai mulți bani decât ai încasat din activități independente

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
480

Depunerea formularului 600 pentru persoanele fizice autorizate (PFA) și ceilalți contribuabili ce au obținut venituri din activități independente peste un anumit plafon în 2017 este unul di...