Asociaţia Colegiul Pacienţilor şi-a deschis sucursală şi la Botoşani

Asociaţia Colegiul Pacienţilor are, de joi, sucursală şi la Botoşani şi a lansat un program de mediere în cazul litigiilor dintre pacienţi şi cadrele medicale. Asociaţia este reprezentată de Andrei Samoilă şi a realizat un parteneriat cu Consiliul de Mediere din Botoşani. 

Asociaţia Colegiul Pacienţilor şi-a deschis sucursală şi la Botoşani

Asociatia Colegiul Pacientilor este o organizație nonguvernamentală (ONG) cu reprezentativitate  națională, cu peste 6000 de membri, născută din dorința de a pune interesele oamenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătatea umană. Fondata in martie 2015 de cativa voluntari implicati in sistemul de sanatate, isi propune sa fie o prezenta activa in societate si sa reprezinte cu demnitate si diligenta drepturile pacientilor si accesul universal la servicii medicale de calitate.

"Colegiul Pacientilor lanseaza serviciul de suport si mediere intre pacienti si medici pentru cazurile de malpraxis, acestia putand solicita acest serviciu folosid portalul de pe site-ul    https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/a declarat Angela Pernes, directorul executiv al asociatiei.

Medierea cazurilor de malpraxis va fi facuta de mediatorii din Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Bacău ca urmare a parteneriatului semnat  de curând  între Colegiul Pacienţilor şi  Consiliului de Mediere. 

 "Malpraxisul medical este foarte stigmatizat in Romania, si acest fapt creeaza stari conflictuale inutile intre medici, pacienti si unitatile medicale. Prin acest demers dorim sa contribuim la normalizarea situatiei prin focusarea pe rezolvarea cazurilor in mod amiabil, astfel incat sa dezamorsam starile conflictuale si de revolta ale pacientilor fata de corpul medical si furnizorii de servicii medicale” a transmis Cristian Sas, presedintele asociatiei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
1

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
180

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
616

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...