Asistent medical din Botoșani, găsit în comă, pe stradă. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire!

Asistent medical din Botoșani, găsit în comă, pe stradă. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire!

Medicii de la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie) din Iasi fac absolut tot ce le sta in putinta pentru a salva viata unui tanar. Acesta a fost transportat la unitatea medicala in cursul diminetii de sambata, 25 noiembrie 2017. Tanarul, in varsta de 39 ani, era in coma grava de gradul 3 spre 4.

Potrivit Bună Ziua Iași, tanarul a fost preluat din strada de un echipaj medical in urma unui apel la 112 facut de un trecator. Acesta a zacut o noapte, inconstient, in strada. Tanarul, asistent medical la o unitatea medicala din judetul Botosani, a fost diagnosticat cu hematom subdural, fractura craniana.

Medicii de la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" l-au dus direct in sala de operatie. Chiar daca medicii au reusit sa inlature hematomul, starea de sanatate a asistentului medical ramane la fel de grava.

Tanarul este internat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva, iar prognosticul medicilor privind sansele de supravietuire ale pacientului sunt foarte reduse. Deocamdata nu se stie care ar fi cauza care a provocat fractura craniana si apoi hematomul (acumulare de sage aparuta in urma unei hemoragii).

"Pacientul a fost adus la spital in stare foarte grava. Este vorba de un asistent medical cazut in strada si gasit a doua zi, dimineata. Pacientul era in stare de hipotermie. Investigatia Computer Tomograf a evidentiat un hematom subdural si fractura craniana. La internare pacientul era in coma de gradul 3 spre 4 si a fost operat in urgenta. Post operator starea de sanatate a pacientului este stationara, la fel de grava, coma de gradul 3 spre 4. Este la terapie intensiva si respira cu ajutorul aparatelor. Prognosticul este foarte rezervat. Nu se stie cauza producerii fracturii craniene si ulterior a hematomului subdural. Este posibil ca pacientul sa-si fi pierdut starea de cunostinta si apoi a cazut si s-a lovit la cap sau a fost lovit. Asta vor stabili cei care vor face ancheta. Din cate am inteles de la familie, nu se stia bolnav", au declarat pentru Buna Ziua Iasi reprezentantii Spitalului "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...