ANVSA a publicat lista produselor congelate care NU sunt contaminate cu Listeria

ANVSA a publicat lista produselor congelate care NU sunt contaminate cu Listeria

ANVSA a anunțat primele rezultate ale testelor în cazul produselor congelate, retrase din hipermarketuri pentru că ar fi fost contaminate cu o bacterie periculoasă. Cinci din cele 18 tipuri de produse analizate nu au Listeria, bacteria care a ucis 9 oameni în Europa. În cazul celorlalte, analizele nu au fost încheiate.

Marți, 4 lanțuri de magazine le-au cerut clienților să aducă înapoi produsele congelate cumpărate, urmând că aceștia să-și primească banii. Este vorba despre mazăre, fasole păstăi, amestec mexican, dar și vișine și cireșe.

ANSVSA a terminat de analizat primele probe de laborator din aceste produse și anunță că nu au găsit bacteria Listeria în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre ale Uniunii Europene, scrie Doctorul Zilei.

Medicii ne sfătuiesc să fierbem foarte bine legumele și fructele congelate înainte să le mâncăm, pentru a evita contaminarea cu bacteria Listeria, care a provocat îmbolnăvirea a 47 de oameni în Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda și Suedia.

„În țara noastră, produsele congelate aparținând companiei „Greenyard” au fost retrase de la raft. Precizăm că până în acest moment, ANSVSA nu a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, de modificări ale situației comunicate ieri de ANSVSA, care să implice și România". De asemenea, nu s-au primit informații oficiale și nici buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră. Cu toate acestea, ANSVSA a dispus prelevarea de probe din produsele firmei respective, produse retrase de la comercializare și reținute oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
39

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
118

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1239

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....