Anchetă la Spitalul Județean Botoșani după ce o bătrână a sărit de la ultimul etaj

Anchetă la Spitalul Județean Botoșani după ce o bătrână a sărit de la ultimul etaj

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au decis să efectueze un control după moartea violentă a unei paciente internate în Spitalul Județean Botoșani.

Inspectorii vor verifica dacă personalul medical şi auxiliar din spital şi-a îndeplinit toate sarcinile și au fost respectate procedurile în astfel de situații, iar un raport va fi întocmit la finaizarea controlului.

Cazul tragic,petrecut la această cea mai mare unitate sanitară din județ, a avut loc duminică, când o bătrână internată pe Secția Medicală II a Spitalului Județean a decedat pe loc, după ce a sărit în gol de la unul dintre geamurile unității.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-unul dintre saloanele secţiei situate la etajul al treila al clădirii. Femeia, în vârstă de 89 de ani, s-a trezit după miezul nopţii, a deschis unul dintre geamurile salonului, a urcat pe pervazul înalt, după care a plonjat în gol.

Pacientele au alertat personalul de serviciu, care nu au mai putut decât să meargă la parter, în locul de sub geamul salonului. Bătrâna zăcea întinsă pe ciment fără suflare, personalul din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) fiind imediat alertat, iar femeia transportată în interior pentru a se încerca resuscitarea ei. Manevrele au fost însă fără succes.

Cazul nu este unul fără precedent. Anul trecut, un tânăr de 33 de ani, altul de 30 de ani și un bărbat de 40 au recurs la același gest, plonjând în gol de la etajele unde se aflau internați.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
48

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
162

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
235

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...