Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este în procedura de autorizare a amplasamentului pe care se va amenaja un heliport, atât de necesar elicopterului SMURD care transferă pacienţi de la Botoşani la Iaşi.

Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

Locul propus pentru a fi amenajat în acest sens este în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii renunţând la un loc de antrenament pentru ca acest heliport să fie utilizabil.

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU, spune că se va organiza o dezbatere publică la care vor fi invitaţi toţi botoşănenii care locuiesc în zonă. Potrivit oficialului, în prezent asigurarea condiţiilor de aterizare a elicopterului se face pe un teren al Garnizoanei Militare din Petru Rareş, însă pe timpul iernii se pune problema că terenul va trebui deszăpezit în permanenţă.

"Pe Poligonul ACR instructorii auto au de făcut ore, se mai închiriază la circ, nu poate fi folosit tot timpul. Aşa că discutăm de amenajarea unui heliport pentru aterizarea elicopterului SMURD în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Este un proiect derulat de Inspectoratul General de Aviaţie şi în cadrul căruia Botoşaniul este luat în calcul pentru amenajarea acestui heliport. Agenţiei de Protecţie a Mediului i s-a solicitat obinerea avizului de mediu pentru realizarea heliportului", spune col. Cristian Amarandei, şeful IJSU.

Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, Eugen Mateciuc, a susţinut, chiar în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că s-a vizitat acesl amplasament propus de către ISU.

"Recomandarea noastră a fost, pentru ca procedura să fie cât mai rapidă, să meargă pe certificat de urbanism şi să amplaseze, pe zona de locuinţe, panouri fonoabsorbante. Amplasamentul este în incinta IJSU şi am înţeles că până la 15 octombrie trebuie să aibă acest aviz", a spus Eugen Mateciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeia pentru care doi poliţişti au oprit pe A1 să-i schimbe pneul spart: "Nu le ştiu numele, însă acum le cunosc sufletul"

Vineri, 23 Februarie 2018
1536

În urmă cu câteva zile, pe Facebook a făcut vâlvă o fotografie cu doi poliţişti care schimbau cauciucul de la maşina unei femei care rămăsese în pană pe A1.Maria C...

Dezbateri în Consiliul Judeţean pe marginea verificărilor metrologice ale apometrelor

Vineri, 23 Februarie 2018
432

Alesul judeţean a avut o interpelare şi a cerut lămuriri în cadrul şedinţei ordinare a CJ, ce a avut loc joi. "Procedura de verificare metrologică se face pe banii populaţiei. Eu nu cred ...

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

Vineri, 23 Februarie 2018
361

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...