Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este în procedura de autorizare a amplasamentului pe care se va amenaja un heliport, atât de necesar elicopterului SMURD care transferă pacienţi de la Botoşani la Iaşi.

Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

Locul propus pentru a fi amenajat în acest sens este în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii renunţând la un loc de antrenament pentru ca acest heliport să fie utilizabil.

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU, spune că se va organiza o dezbatere publică la care vor fi invitaţi toţi botoşănenii care locuiesc în zonă. Potrivit oficialului, în prezent asigurarea condiţiilor de aterizare a elicopterului se face pe un teren al Garnizoanei Militare din Petru Rareş, însă pe timpul iernii se pune problema că terenul va trebui deszăpezit în permanenţă.

"Pe Poligonul ACR instructorii auto au de făcut ore, se mai închiriază la circ, nu poate fi folosit tot timpul. Aşa că discutăm de amenajarea unui heliport pentru aterizarea elicopterului SMURD în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Este un proiect derulat de Inspectoratul General de Aviaţie şi în cadrul căruia Botoşaniul este luat în calcul pentru amenajarea acestui heliport. Agenţiei de Protecţie a Mediului i s-a solicitat obinerea avizului de mediu pentru realizarea heliportului", spune col. Cristian Amarandei, şeful IJSU.

Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, Eugen Mateciuc, a susţinut, chiar în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că s-a vizitat acesl amplasament propus de către ISU.

"Recomandarea noastră a fost, pentru ca procedura să fie cât mai rapidă, să meargă pe certificat de urbanism şi să amplaseze, pe zona de locuinţe, panouri fonoabsorbante. Amplasamentul este în incinta IJSU şi am înţeles că până la 15 octombrie trebuie să aibă acest aviz", a spus Eugen Mateciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ecaterina Andronescu o întoarce ca la Ploiești: "Nici poveste să propun clase să producă segregarea acestor copii"

astăzi, 15:36
36

Ministrul Educației neagă intenția de a face clase separate pentru copiii cu dizabilități. ”Nici poveste să propun clase să producă segregarea acestor copii, ci să încercăm ...

Medic nou la Mavromati. Care sunt secțiile care rămân în continuare cu posturile neocupate!

astăzi, 14:01
451

 Medic nou la Spitalul Județean Mavromati, în urma concursului organizat pe data de 8 februarie. Este vorba despre un post în cadrul secției de Urologie din cadrul celei mai mari un...

Accident rutier la Brăești: Două persoane rănite! FOTO

astăzi, 12:51
1484

Un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane a avut loc duminică la amiază pe DN 29B, în comuna Brăești, din județul Botoșani. Din primele informații, î...