Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este în procedura de autorizare a amplasamentului pe care se va amenaja un heliport, atât de necesar elicopterului SMURD care transferă pacienţi de la Botoşani la Iaşi.

Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

Locul propus pentru a fi amenajat în acest sens este în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii renunţând la un loc de antrenament pentru ca acest heliport să fie utilizabil.

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU, spune că se va organiza o dezbatere publică la care vor fi invitaţi toţi botoşănenii care locuiesc în zonă. Potrivit oficialului, în prezent asigurarea condiţiilor de aterizare a elicopterului se face pe un teren al Garnizoanei Militare din Petru Rareş, însă pe timpul iernii se pune problema că terenul va trebui deszăpezit în permanenţă.

"Pe Poligonul ACR instructorii auto au de făcut ore, se mai închiriază la circ, nu poate fi folosit tot timpul. Aşa că discutăm de amenajarea unui heliport pentru aterizarea elicopterului SMURD în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Este un proiect derulat de Inspectoratul General de Aviaţie şi în cadrul căruia Botoşaniul este luat în calcul pentru amenajarea acestui heliport. Agenţiei de Protecţie a Mediului i s-a solicitat obinerea avizului de mediu pentru realizarea heliportului", spune col. Cristian Amarandei, şeful IJSU.

Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, Eugen Mateciuc, a susţinut, chiar în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că s-a vizitat acesl amplasament propus de către ISU.

"Recomandarea noastră a fost, pentru ca procedura să fie cât mai rapidă, să meargă pe certificat de urbanism şi să amplaseze, pe zona de locuinţe, panouri fonoabsorbante. Amplasamentul este în incinta IJSU şi am înţeles că până la 15 octombrie trebuie să aibă acest aviz", a spus Eugen Mateciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XV)

Duminică, 18 Noiembrie 2018
188

Georgică Manole: De ce crezi că nu prea se mai scrie fabulă?Vasile Larco: Fabula în versuri poate fi sora mai mare a epigramei, în anumite situații: se termină cu morala care...

Au murit de frig, sub cerul liber!

Duminică, 18 Noiembrie 2018
675

Vineri, sătenii din localitatea Românești au găsit la marginea unui drum o femeie căzută, complet dezbrăcată. Cadrele medicale sosite la fața locului au constatat că femeia este mo...

Accident în intersecție: Mașini avariate, o persoană a ajuns la spital!

Duminică, 18 Noiembrie 2018
1127

O persoană a ajuns și spital și două mașini au fost avariate, în urma unui accident care a avut loc duminică după-amiază în municipiul Botoșani, în intersecția dintre Bulev...