Alte 34 de cazuri de rujeolă fost confirmate în ultima săptămână! Două la Botoșani!

Alte 34 de cazuri de rujeolă fost confirmate în ultima săptămână! Două la Botoșani!

Încă 34 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în nouă judeţe şi în Bucureşti, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În perioada 27 iulie - 2 august, au fost raportate încă 34 de cazuri nou confirmate în 9 județe şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, situaţia este următoarea: Teleorman - 14 cazuri, Constanţa - 7, Bucureşti - 3, Arad - 2. Botoşani - 2, Ilfov - 2, Buzău - 1, Brăila - 1, Braşov - 1, Caraş-Severin - 1.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 2 august este de 17.933, dintre care 64 sunt decese.

Rujeola sau pojarul este o infectie virală foarte contagioasă care apare ca o erupție cutanată și care are simptome asemănătoare cu răceala. Boala este cauzată de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus și se transmite pe calea aerului, prin tuse sau stranut.

Virusul rujeolic poate trăi până la două ore pe diferite suprafețe sau în aer și poate infecta 90% din persoanele sensibile. Înainte de crearea vaccinului împotriva rujeolei, boala afecta aproape fiecare persoană în timpul copilăriei. Deși imunizarea a redus dramatic incidența rujeolei în Europa, boala continuă să provoace focare frecvente în comunitățile de copii nevaccinați.

La nivel global, rujeola rămane o cauza principală de deces în randul copiilor, estimându-se că aproximativ 160.000 de copii mor în fiecare an din cauza complicațiilor bolii, susțin experții din cadrul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC – European Centre for Disease Prevention and Control).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 alimente care previn apariția firelor albe!

astăzi, 17:29
34

Nu te resemna la ideea că ai putea să-ți pierzi culoarea naturală a părului curând, ci învață să-ți creezi un meniu util pentru a arăta tânără mult timp de acum înc...

Fractură craniană după o plimbare cu bicicleta!

astăzi, 16:56
155

O fată de 23 de ani a fost trimisă de urgenţă la Iaşi cu o ambulanţă, după ce a fost victima unui accident de bicicletă.Tânăra se afla în vizită la iubitul ei, din oraşul B...

Doi botoșăneni au scăpat cu viață după un accident petrecut ieri seară la Maxut!

astăzi, 16:33
149

Două persoane au fost rănite ieri după amiază într-un accident rutier petrecut la marginea județului Botoșani.Ambele persoane, soț și soție, au fost transportate de urgență la spi...