Alimentul de primăvară care "înnoiește" sângele și arde grăsimea

Alimentul de primăvară care "înnoiește" sângele și arde grăsimea

   Foto: Doctorul Zilei

Bogată în vitamine şi săruri minerale (potasiu, magneziu, calciu şi fier), ştevia are efecte purgative, laxative şi de detoxificare. Se spune în popor că este un înnoitor al sângelui ca şi urzica, spanacul şi leurda.

Cura cu ștevie jută la slăbit și la tratarea diabetului, a reumatismului, a tuberculozei, a ulcerului şi a tusei.

Ştevia stabilizează fluiditatea sangvină, are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge, reducând senzaţia de foame, dar şi pofta de dulciuri, fiind eficientă pentru cei cu hipoglicemii frecvente. De asemenea, poate micşora dorinţa de a consuma alimente grase, este un diuretic natural, indicat persoanelor cu retenţie de apă, scade oboseala mentală şi fizică, armonizează digestia, reglează presiunea sângelui şi ajută la pierderea în greutate. Toate aceste calităţi o recomandă ca adjuvant în curele de slăbire.

Ce presupune dieta cu ștevie:

Dimineaţa, la cinci minute după trezire, se consumă 60-70 g de frunze crude de ştevie, într-o salată cu puţin ulei de măsline şi cu multă zeamă de lămâie. Nu beţi niciun fel de lichid înainte de salată, nici cafea, suc de fructe sau apă. Acest lucru este important, deoarece lipsa fluidelor din stomac favorizează digestia unor pigmenţi din ştevie, care au rol în slăbire. După micul dejun, care trebuie să fie sărac în calorii, consumaţi 150-200 g mâncare caldă de ştevie, preparată în felul următor: frunzele fierte (nu foarte mult) şi tăiate mărunt se pun într-un vas peste care se adaugă puţin ulei, bulion şi sare.

Masa principală a zilei trebuie să fie mai săracă în supe ori ciorbe şi total lipsită de proteine şi grăsimi de porc. Ştevia se serveşte ca salată crudă, nesărată şi acrită cu zeamă de lămâie. Puteţi avea la masa de prânz mâncăruri pe bază de legume fierte, dar şi câteva felii de pâine, deoarece creierul are nevoie de carbohidraţi pentru a funcţiona corect (lipsa acesteia din meniu creează senzaţia de foame şi chiar o cădere glicemică). După masă se mănâncă o feliuţă subţire de lămâie. Este important ca în următoarea oră după dejun să nu se bea mai mult de 100 ml apă, de preferat deloc.

Seara, cu 20-25 de minute înainte de cină, se consumă 150-200 g salată de ştevie în combinaţie cu 70 g urzici crude. La masa de seară se mănâncă un fel cald de ştevie, preparat după reţeta de mai sus, alături de o friptură slabă de vită sau de pui. După cină se bea o limonadă naturală, îndulcită cu cel mult o linguriţă rasă cu zahăr.

Pe parcursul curei cu ştevie, care durează trei-patru săptămâni, sunt interzise dulciurile. (Doctorul Zilei)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

De ce profesorul bun e rău!

Joi, 13 Decembrie 2018
492

Știu că pe rol se află un proces în care un ONG (îmi scuze că nu îi cunosc numele) a dat în judecată mai multe mari universități pentru încălcarea prevederilor LE...

Vești pentru șoferi! Cum ar putea fi modificat punctul de amendă

Luni, 10 Decembrie 2018
377

Vești bune pentru toți șoferii! Punctul de amendă ar putea fi modificat. Cel puțin asta se arată într-un proiect de act normativ depus la Senat. Astfel, punctul de amendă ar putea ...

Româncă din Italia: "Mi-au pus amendă și mi-au sechestrat pe loc mașina". Noile prevederi ale Codului rutier, contestate de românii din peninsulă

Luni, 10 Decembrie 2018
770

Românii din Italia și-au manifestat nemulțumirea în ultimele zile față de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de...