Agenția Medicamentului din Franța AVERTIZEAZĂ asupra unui medicament foarte folosit pentru copiii sub doi ani!

Medicamentul  ar putea fi dăunător mai ales în cazul copiilor mai mici de doi ani, din cauza unei cantităţi de plumb care ar putea ajunge în sânge.

Agenția Medicamentului din Franța AVERTIZEAZĂ asupra unui medicament foarte folosit pentru copiii sub doi ani!

Agenţia Medicamentului din Franţa revine cu o nouă avertizare, după ce în urmă cu câteva săptămâni anunța retragerea temporară de pe piață a unui cunoscut antitusiv. De această dată, organismul francez are în vedere un alt medicament foarte cunoscut.

​Agenția Medicamentului din Franța trage un semnal de alarmă asupra utilizării Smecta în cazul copiilor mai mici de doi ani, în cazul femeilor însărcinate și al celor care alăptează, autorităţile franceze susținând că aceste medicamente nu trebuie date mai ales copiilor sub doi ani, din cauza conţinutului de plumb care poate ajunge în sânge. "Ca măsură de precauţie, ANSM cere a nu se mai folosi aceste medicamente la copiii sub doi ani, din cauza riscului prezenţei unei cantităţi infime de plumb, chiar dacă tratamentul este de scurtă durată”, se arată în comunicatul francezilor.

Astfel, ANSM cere ca prospectul pentru Smecta şi alte medicamente pe bază de argilă, cum ar fi Diosmectita, recomandate în tratamentul diareei acute să fie schimbat.

Smecta și alte medicamente asemănătoare, folosite în tratamentul diareei, se eliberează în farmacii fără prescripție medicală, însă riscul de ingerare a unei cantități periculoase de plumb în cazul copiilor sub doi ani poate exista chiar dacă medicamentul este utilizat o scurtă perioadă de timp.

Agenția Medicamentului din Franța susține totuși că aceasta este o măsură de precauție, neexistând semnalate cazuri de intoxicație cu plumb din cauza utilizării Smecta la bebeluși și copii mici sau a medicamentului generic Diosmectite Mylan.

Potrivit aceluiaşi comunicat, până acum nu fost semnalate cazuri de intoxicaţie cu plumb din cauza utilizării Smecta la bebeluşi şi copii mici sau a medicamentului generic Diosmectita.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România nu a emis niciun comunicat până în prezent legat de acest subiect. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
206

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
100

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
49

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...