Afectiuni care se pot agrava in timpul toamnei

Afectiuni care se pot agrava in timpul toamnei

Toamna este sezonul in care umiditatea si presiunea atmosferica ridicata, precum si variatiile destul de bruste de temperatura pot agrava afectiuni precum astmul, sinuzita, ulcerul sau gastritele, reumatismul, dar si alergiile. In cazul in care o persoana are sistemul imunitar slabit, anumite afectiuni deja instalate in organism se pot manifesta mai intens.

Principalele afectiuni

• Rinofaringita si faringita. Sunt doua afectiuni care cunosc o reala amploare in acest sezon, iar acestea se manifesta prin dureri musculare, stranut, stari de oboseala, dureri la inghitit si migrene.

• Astmul este una dintre cele mai complicate afectiuni care se intensifica in manifestari toamna. Simptome precum tusea sau senzatia de sufocare caracteristice astmului sunt agravate de cele mai multe ori toamna si primavara.

Este foarte important ca bolnavul de astm sa se fereasca de praf, de raceala, bronsita, intrucat acestea vor agrava crizele de astm.

• Ulcerul gastroduodenal este o afectiune care are un caracter sezonier, mai exact se reactiveaza primavara si toamna.

Factorii declansatori ai bolii sunt consumul exagerat de carne, o dieta nesanatoasa, dar si igiena incorecta, fumatul si consumul de alcool in exces, bolile cronice, factorii genetici si infectiile bacteriene cu Helicobacter pylori, anumite medicamente, precum aspirina sau corticosteroizii.

Principalele manifestari sunt concretizate in dureri abdominale, uneori destul de puternice, prezenta starilor de voma si a varsaturilor. De asemenea, durerile isi fac simtita prezenta toamna, mai ales dimineata si seara.

• Reumatismul se accentueaza in sezonul rece, principalii factori favorizanti fiind schimbarea climatica si umezeala. Astfel, pacientii care sufera de reumatism sau artroza trebuie sa se protejeze de frig, deoarece in aceste perioade creste riscul de intensificare a durerilor.

Concret, expunerea la temperaturi scazute cauzeaza cresterea sensibilitatii si a durerilor articulare. Simptomele cele mai frecvente de reumatism includ durere, inflamare si rigiditate. Bolile reumatice sunt mai raspandite in randul batranilor, insa si tinerii se pot confrunta cu astfel de probleme.

• Sinuzita este o alta afectiune care-si face simtita prezenta din plin in sezonul rece. Principalele manifestari ale bolii sunt durerile puternice de cap, febra si nasul infundat.

Poluarea, anumite alergii, dar si problemele dentare netratate sunt cauze ale aparitiei sinuzitei. De aceea este foarte important sa tratati afectiunile respiratorii, in felul acesta putand preveni infectiile de la nivelul sinusurilor.

• Bolile de inima se agraveaza toamna. Principalele simptome ale insuficientei cardiace sunt starea de oboseala, bataile rapide ale inimii, senzatia de greata si problemele de concentrare.

Cresterea presiunii atmosferice poate cauza tahicardie si hipertensiune arteriala. Este important ca pacientii cu afectiuni cardiovasculare sa-si limiteze statul in aer liber atunci cand conditiile meteorologice nu sunt favorabile, evitandu-se astfel atacul de cord.

sfatulmedicului.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...