Adolescent din Suceava depistat cu coronavirus la Spitalul de Pediatrie din Botoșani

Adolescent din Suceava depistat cu coronavirus la Spitalul de Pediatrie din Botoșani

În urmă cu câteva zile, mai exact pe data de 20 mai, s-a prezentat la Secția de  Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani,  un adolescent de 17 ani din localitatea Hânțești, județul Suceava, cu o fractură de antebraț. În urma probelor recoltate pentru analiza unui test PCR de depistare a noului coronavirus, medicii botoșăneni au constatat că adolescentul este pozitiv.

Aceasta, deși, pe biletul de trimitere pe care acesta îl deținea, se arăta că tânărul a fost testat în două rânduri la Spitalul din Rădăuți, iar rezultatele au ieșit negative.

Pacientul asimptomatic a fost inițial internat pe secția de Chirurgie a Spitalului de Pediatrie, dar transferat în Suceava pe data de 21 mai, imediat după primirea rezultatului pozitiv.

„Este vorba despre un adolescent de 17 ani din localitatea Hânțești, județul Suceava, care a venit cu un bilet de trimitere de la Spitalul din Rădăuți. S-a prezentat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”  cu fractură de antebraț stâng. Pe biletul de trimitere scria că are test negativ la covid -19 efectuat pe data de 20 mai, ulterior s-a aflat că pacientul efectuase la Spitalul din Rădăuți două teste rapide pentru depistarea coronavirusului.  A fost internat în data de 20 mai fără alte simptome dar tratat ca suspect covid, i s-au recoltat probe pentru analiza unui test PCR și a fost internat pe Secția de Chirurgie iar pe 21 mai  a primit rezultatul pozitiv și a fost transferat la Suceava”, a specificat medicul Monica Adcăscăliței, șefa Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Monica Adăscăliței precizează faptul că nu sunt motive de îngrijorare privind posibila infectare a cadrelor medicale  pentru că spațiul în care a stat pacientul a fost dezinfectat iar personalul medical a fost echipat corespunzător pe tot parcursul contactului direct cu pacientul.

„DSP Botoșani desfășoară o anchetă epidemiologică împreună cu medicul epidemiolog de pe Secția de Pediatrie iar spațiul în care a stat adolescentul a fost dezinfectat iar personalul medical, pe tot parcursul contactului direct cu pacientul a fost echipat corespunzător”, a completat șefa DSP.

Întrebată din ce motiv pacientul nu a fost transferat direct la Suceava, șefa DSP Botoșani a afirmat că nu înțelege fenomenul.

„Vreau să iau azi legătura direct cu cei din Suceava pentru că este o problemă și nu este bine ce se întâmplă… sunt trimise cazuri de la Rădăuți fără aviz, sunt trimiși pacienți care trec prin  UPU Suceava și sunt direcționați  la Botoșani și nu este bine”, a spus aceasta.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
91

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
55

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
56

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...