Achizițiile publice și contractele derulate de spitalele botoșănene, la vedere!

Achizițiile publice și contractele derulate de spitalele botoșănene, la vedere!
Toate cheltuielile care vor fi făcute de unitățile spitalicești vor fi făcute publice. În urmă cu câteva zile a fost publicat în Monitorul Oficial al României un ordin al ministrului sănătății prin care se instituie obligaţia spitalelor, serviciilor de ambulanţă şi a altor instituţii din subordinea Ministerului Sănătăţii de transmite electronic informații ce țin de cheltuirea banului public.  

Este vorba de o platformă unde vor fi publicate toate informațiile referitoare la achizițiile publice și contractele ce implică utilizarea patrimoniului public al spitalelor, folosindu-se pagina web www.monitorizarecheltuieli.ms.ro.

Potrivit prefectului Dan Nechifor, este o măsură ce-şi propune creşterea transparentizării actului managerial din unităţile spitaliceşti.   

"Date fiind problemele care au tot apărut în ultimii ani în sistemul de sănătate publică:  scandaluri, acuzaţii, etc, este mai mult decât binevenită această platformă care va putea preveni încălcarea legii. Deja funcţionează, au fost încărcate informaţii din 2012 până în prezent – pe fiecare unitate spitalicească din ţară", a precizat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta