6 tipuri de tuse pe care să nu le ignori niciodată!

Ce se întâmplă atunci când tusea pare mai mult decât o tuse? În acest caz, trebuie să știi care este diferența între o tuse normală și una periculoasă și să te duci la medic la cele mai mici semne

6 tipuri de tuse pe care să nu le ignori niciodată!

Vremea rece nu vine doar cu temperaturi scăzute și zăpadă, ci și cu diferite probleme de sănătate. Răceala și gripa sunt două dintre cele mai comune afecțiuni care apar iarna din cauza frigului și a sistemului imunitar slăbit. De aceea, tusea este iminentă.

Deși poate fi destul de enervantă, tusea este de fapt modul prin care ne curățăm gâtul și plămânii de murdărie, mâncare sau mucus atunci când suntem răciți sau gripați. Deși ai crede că există doar tuse seacă și tuse productivă, se pare că mai sunt câteva tipuri pe care nu ar trebui să le ignori niciodată și care ar trebui să te trimită la medic de urgență. Totuși, ce se întâmplă atunci când tusea pare mai mult decât o tuse? În acest caz, trebuie să știi care este diferența între o tuse normală și una periculoasă și să te duci la medic la cele mai mici semne, ne spune divahair.ro.

Tuse convulsivă

Tusea convulsivă sau pertussis este o tuse destul de inocentă la început. De obicei se deghizează sub forma unei răceli ușoare, iar în câteva săptămâni duce la vomă, extenuare și tuse excesivă. Netratată, această tuse provoacă probleme mult mai serioase. De asemenea, poate fi și destul de dureroasă. Dacă vezi că nu trece în câteva săptămâni, mergi la medic.

Tuse cu sânge

Hemoptizia (tusea cu sânge) nu este o problemă gravă în cazul în care cantitățile expectorate sunt mici. Totuși, dacă tusea este însoțită des de o cantitate mare de sânge, este indicat să mergi la medic. Deși bronșita poate fi una dintre principalele cauze care duc la apariția acestui simptom, tusea cu sânge poate fi și rezultatul fibrozei chistice, al pneumoniei, al unei infecții parazitare sau al unui abces la plămâni. Este crucial ca medicul să afle care este sursa acestei tuse (plămânii sau stomacul).

Tuse care durează mai mult timp

Tuse cronică durează, de obicei, mai mult de 3-8 săptămâni. Deși de cele mai multe ori poate să nu fie o problemă serioasă, singurul lucru care te poate ajuta să scapi de această neplăcere este să mergi la medic. Unele dintre cele mai comune afecțiuni care duc la apariția tusei cronice sunt astmul, bronșita cronică și refluxul gastroesofagian. Tratează cauza și scapă de tuse!

Tuse însoțită de durere în piept

Dacă tusea ta este însoțită de durere în piept, poate fi un semn de bronșită cronică. Bronșita apare atunci când pelicula care acoperă tuburile bronșice se inflamează din cauza unei infecții respiratorii. Deși bronșita acută este o afecțiune destul de comună, atunci când devine cronică, trebuie să mergi la medic.

Tuse care te împiedică să respiri normal

Nu ai nevoie de un profesionist pentru a-ți explica de ce este vital să poți respira normal. Dacă tusea pe care o ai te împiedică să respiri sau te lasă des fără respirație, este posibil să suferi de astm, bronșectazie, bronșită sau pneumonie.

Tuse însoțită de febră

Deși febra este un semn că organismul tău se luptă cu microbii, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să o controlezi. Dacă tusea și febra mai sunt acompaniate și de secreții nazale verzui, e posibil să te confrunți cu o infecție sinuzală bacteriană. Tusea poate fi un simptom al acestei afecțiuni, pe care nu trebuie să îl ignori și care poate fi tratat rapid cu antibiotice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...