17 pacienţi au fugit de pe secţiile Spitalului Mavromati

17 pacienţi au fugit de pe secţiile Spitalului Mavromati

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati s-au confruntat, în acest an, cu mai multe cazuri de pacienţi dispăruţi din secţiile unde erau internaţi pentru tratament.

Potrivit medicului Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al spitalului, nu mai puţin de 17 pacienţi au fugit din spital, fără să anunţe personalul medical, dispariţia acestora fiind semnalată şi la poliţie.

Din cei 17 pacienţii care au fugit, opt au fost copii. Cei mai mulţi au plecat de la Secţia Psihiatrie.

“Secţiile de pe care au fugit pacienţii sunt Psihiatrie, Boli Infecţioase, Medicală I, Ortopedie, Chirurgie, Psihiatrie pediatrică şi Pediatrie-şcolari. În cazul în care un pacient fuge, protocolul spitalului prevedere anunţarea de urgenţă a conducerii spitalului, anunţarea incidentului la poliţie şi raportarea cazului în sistemul de alertă a incidentelor de risc. Sunt pacienţi care au plecat direct acasă. Săptămâna trecută a fost o fată de 13 ani care a fost trimisă cu unchiul la un consult neurologic şi psihologic. I s-a spus să aştepte pe hol, dar când au ieşit unchiul şi infirmiera ea nu mai era pe hol, plecase acasă”, a precizat medicul Ştefan Bercea.

Ultima dispariţie a fost semnalată la jumătatea lunii septembrie, când un adolescent de 14 ani a  plecat din Spitalul Judeţean Botoşani – Secţia Pediatrie N.P.I. şi nu a revenit până în prezent.

 

 

 

Spune-ne opinia ta