10 SEMNE că ai prea mult estrogen în corp și cum îți este afectată sănătatea

10 SEMNE că ai prea mult estrogen în corp și cum îți este afectată sănătatea

Un important hormon feminin este estrogenul, responsabil pentru buna funcționare a sistemului reproducător. E foarte important să menținem doza optimă a acestui hormon, ceea ce este foarte greu, având în vedere expunerea zilnică la toxine sau viața plină de stres.

Care sunt simptomele unui supradozaj de estrogen:

-Ciclul menstrual neregulat și cu dureri;
-Dereglări ale glandei tiroide;
-Îngrășare;
-Vedere încețoșată;
-Căderea părului;
-Oboseală;
-Insomnie;
-Metabolism lent;
-Sindrom premenstrual dureros;
-Libido scăzut;

Potrivit Doctorul Zilei, pentru a vă recăpăta echilibrul hormonal, medicii vă sfătuiesc să evitați expunerea la xenoestrogeni, substanțe chimice de sinteză, care în corpul uman imită efectele hormonilor estrogeni.

Acești compuși toxici îi regăsim în apa de la robinet, în lactatele prelucrate, în recipientele de plastic, care conțin BPA, așadar evitați-le, dacă nu doriți un nivel ridicat de estrogen.

Dacă veți adopta o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, sistemul limfatic se va activa și va elimina toxinele din organismul dv.

Esențial este să beți minimum 2 l de apă pe zi și, dacă vă permite sănătatea, să intrați măcar o dată pe săptămână la saună.

Ficatul va ajuta organismul să elimine toxinele și chimicalele, dar pentru asta, el însuși trebuie să funcționeze corect.

Dacă doriți să vă curățați ficatul, trebuie să beți multă apă, să evitați alcoolul și supraalimentarea. Să mâncați verde. Salată, broccoli, varză, anghinare, sfeclă, ceapă și usturoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...