10 SEMNE că ai prea mult estrogen în corp și cum îți este afectată sănătatea

10 SEMNE că ai prea mult estrogen în corp și cum îți este afectată sănătatea

Un important hormon feminin este estrogenul, responsabil pentru buna funcționare a sistemului reproducător. E foarte important să menținem doza optimă a acestui hormon, ceea ce este foarte greu, având în vedere expunerea zilnică la toxine sau viața plină de stres.

Care sunt simptomele unui supradozaj de estrogen:

-Ciclul menstrual neregulat și cu dureri;
-Dereglări ale glandei tiroide;
-Îngrășare;
-Vedere încețoșată;
-Căderea părului;
-Oboseală;
-Insomnie;
-Metabolism lent;
-Sindrom premenstrual dureros;
-Libido scăzut;

Potrivit Doctorul Zilei, pentru a vă recăpăta echilibrul hormonal, medicii vă sfătuiesc să evitați expunerea la xenoestrogeni, substanțe chimice de sinteză, care în corpul uman imită efectele hormonilor estrogeni.

Acești compuși toxici îi regăsim în apa de la robinet, în lactatele prelucrate, în recipientele de plastic, care conțin BPA, așadar evitați-le, dacă nu doriți un nivel ridicat de estrogen.

Dacă veți adopta o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, sistemul limfatic se va activa și va elimina toxinele din organismul dv.

Esențial este să beți minimum 2 l de apă pe zi și, dacă vă permite sănătatea, să intrați măcar o dată pe săptămână la saună.

Ficatul va ajuta organismul să elimine toxinele și chimicalele, dar pentru asta, el însuși trebuie să funcționeze corect.

Dacă doriți să vă curățați ficatul, trebuie să beți multă apă, să evitați alcoolul și supraalimentarea. Să mâncați verde. Salată, broccoli, varză, anghinare, sfeclă, ceapă și usturoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Dragi politicieni, citiți aceste rânduri: Despre depresiile femeilor românce din străinătate și ale copiilor care se sinucid de dorul mamelor!

astăzi, 12:34
72

150 de femei ce par a suferi de „Sindromul Italia” au fost tratate anul trecut la Institutul de Psihiatrie „Socola”, scrie într-un amplu articol Ziarul de Iași. „S...

Parlamentul a adoptat închisoarea de weekend și la domiciliu. Legea merge la promulgare la Iohannis!

astăzi, 12:20
79

Proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor a fost votat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională. Proiectul a fost adoptat cu 170 de voturi...

Poza cu Olguța Vasilescu devenită virală pe Facebook: "Cât 1.000 de glume proaste"

astăzi, 10:42
651

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a comentat o imagine care a devenit virală pe Facebook de la întâlnirea dintre reprezentanții guvernului și managerii spitalelor. Tema...