Vladimir Putin îi liniștește pe ruși: În caz de atac nuclear, vom merge în Rai

Vladimir Putin îi liniștește pe ruși: În caz de atac nuclear, vom merge în Rai

Rușii vor merge în Rai în cazul unui război nuclear, i-a liniștit joi pe concetățenii săi Vladimir Putin, care a respins orice veleități războinice dar a avertizat că orice agresor care va ataca Rusia cu arme atomice va fi "distrus", scrie AFP.

"Agresorul trebuie să înțeleagă că pedeapsa este inevitabilă, că va fi distrus. Și noi, în calitate de victime ale unei agresiuni, în calitate de martiri, vom merge în Rai. Ei (agresorii) vor muri pur și simplu, nici măcar nu vor  avea timp să se pocăiască", a susținut Putin, în cadrul unei conferințe a Clubului Valdai organizată la Soci (sud-vest).

Dacă un război nuclear va avea loc, Rusia "nu poate fi inițiatoarea unei astfel de catastrofe deoarece noi nu avem conceptul de lovitură preventivă", a nuanțat el.

"Într-o astfel de situație, vom aștepta să fim loviți cu arme nucleare, dar nu pe vom utiliza primii", a spus Putin.

Rusia reproșează Statelor Unite noua doctrină nucleară adoptată la începutul lui 2018, calificată drept "războinică" și "antirusească". Această doctrină vizează dotarea SUA cu arme nucleare de putere redusă.

Vladimir Putin a ordonat în 2016 consolidarea forței de atac nuclear a Rusiei, precum și modernizarea armamentelor, invocând un răspuns la întărirea prezenței militare a NATO la granițele sale.

Recent, în martie, acesta s-a lăudat în fața Parlamentului rus cu cele mei noi arme "invincibile" ale țării sale, stârnind temeri de o nouă cursă a înarmării cu Statele Unite.

Doctrina militară rusă nu evocă posibilitatea unui "atac preventiv" cu ogive nucleare. Rusia își rezervă însă dreptul de a-și folosi arsenalul nuclear în cazul unei agresiuni la adresa sa sau a aliaților săi sau de "amenințare la adresa existenței Statului". (Hotnews)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ministrul Sănătăţii anunţă al paisprezecelea deces din cauza gripei: "Suntem la un pas de epidemie"

Vineri, 18 Ianuarie 2019
176

Sorina Pintea a afirmat că al paisprezecelea deces cauzat de gripă s-a înregistrat, vineri, în cazul unui bărbat din Capitală."În acest moment, avem 14 oameni decedaţi ...

Apendicele, scutul imunității noastre. La ce pericole se expun persoanele care nu îl mai au

Vineri, 18 Ianuarie 2019
848

Contrar părerii unora, funcția apendicelui este foarte importantă pentru buna funcționare a corpului uman. El întărește și sprijină sistemul imunitar.Mulți ani, medicii l-au conside...

Realitatea TV își va suspenda azi emisia. CNA a refuzat să reanalizeze cazul

Joi, 17 Ianuarie 2019
600

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a mentinut, in sedinta de joi, sanctiunea de suspendare cu 10 minute a emisiei obisnuite a Realitatea TV, pentru modul in care postul de televiziune a relat...