Vladimir Putin îi liniștește pe ruși: În caz de atac nuclear, vom merge în Rai

Vladimir Putin îi liniștește pe ruși: În caz de atac nuclear, vom merge în Rai

Rușii vor merge în Rai în cazul unui război nuclear, i-a liniștit joi pe concetățenii săi Vladimir Putin, care a respins orice veleități războinice dar a avertizat că orice agresor care va ataca Rusia cu arme atomice va fi "distrus", scrie AFP.

"Agresorul trebuie să înțeleagă că pedeapsa este inevitabilă, că va fi distrus. Și noi, în calitate de victime ale unei agresiuni, în calitate de martiri, vom merge în Rai. Ei (agresorii) vor muri pur și simplu, nici măcar nu vor  avea timp să se pocăiască", a susținut Putin, în cadrul unei conferințe a Clubului Valdai organizată la Soci (sud-vest).

Dacă un război nuclear va avea loc, Rusia "nu poate fi inițiatoarea unei astfel de catastrofe deoarece noi nu avem conceptul de lovitură preventivă", a nuanțat el.

"Într-o astfel de situație, vom aștepta să fim loviți cu arme nucleare, dar nu pe vom utiliza primii", a spus Putin.

Rusia reproșează Statelor Unite noua doctrină nucleară adoptată la începutul lui 2018, calificată drept "războinică" și "antirusească". Această doctrină vizează dotarea SUA cu arme nucleare de putere redusă.

Vladimir Putin a ordonat în 2016 consolidarea forței de atac nuclear a Rusiei, precum și modernizarea armamentelor, invocând un răspuns la întărirea prezenței militare a NATO la granițele sale.

Recent, în martie, acesta s-a lăudat în fața Parlamentului rus cu cele mei noi arme "invincibile" ale țării sale, stârnind temeri de o nouă cursă a înarmării cu Statele Unite.

Doctrina militară rusă nu evocă posibilitatea unui "atac preventiv" cu ogive nucleare. Rusia își rezervă însă dreptul de a-și folosi arsenalul nuclear în cazul unei agresiuni la adresa sa sau a aliaților săi sau de "amenințare la adresa existenței Statului". (Hotnews)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ce este meningita meningococică fulminantă, care a ucis în câteva ore o elevă din București. Ce simptome are boala și cât de contagioasă este!

Vineri, 19 Aprilie 2019
764

Meningita meningococică fulminantă, care a ucis joi, în doar câteva ore, o elevă din București, este una dintre cele mai grave forme de meningită, este foarte contagioasă, are o evol...

Un român în port popular a citit Rugăciunea universală la slujba de Florii ţinută de Papa Francisc la Vatican

Duminică, 14 Aprilie 2019
660

Credincioşii romano-catolici au început duminică, să celebreze moartea şi învierea Domnului.Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor şi Patimii Domnul...

Peste 80 de tone de legume şi fructe, distruse în cadrul Operaţiunii Demetra

Duminică, 14 Aprilie 2019
790

"Începând cu data de 11 aprilie 2019, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel naţional pentru depistar...