Vladimir Putin îi liniștește pe ruși: În caz de atac nuclear, vom merge în Rai

Vladimir Putin îi liniștește pe ruși: În caz de atac nuclear, vom merge în Rai

Rușii vor merge în Rai în cazul unui război nuclear, i-a liniștit joi pe concetățenii săi Vladimir Putin, care a respins orice veleități războinice dar a avertizat că orice agresor care va ataca Rusia cu arme atomice va fi "distrus", scrie AFP.

"Agresorul trebuie să înțeleagă că pedeapsa este inevitabilă, că va fi distrus. Și noi, în calitate de victime ale unei agresiuni, în calitate de martiri, vom merge în Rai. Ei (agresorii) vor muri pur și simplu, nici măcar nu vor  avea timp să se pocăiască", a susținut Putin, în cadrul unei conferințe a Clubului Valdai organizată la Soci (sud-vest).

Dacă un război nuclear va avea loc, Rusia "nu poate fi inițiatoarea unei astfel de catastrofe deoarece noi nu avem conceptul de lovitură preventivă", a nuanțat el.

"Într-o astfel de situație, vom aștepta să fim loviți cu arme nucleare, dar nu pe vom utiliza primii", a spus Putin.

Rusia reproșează Statelor Unite noua doctrină nucleară adoptată la începutul lui 2018, calificată drept "războinică" și "antirusească". Această doctrină vizează dotarea SUA cu arme nucleare de putere redusă.

Vladimir Putin a ordonat în 2016 consolidarea forței de atac nuclear a Rusiei, precum și modernizarea armamentelor, invocând un răspuns la întărirea prezenței militare a NATO la granițele sale.

Recent, în martie, acesta s-a lăudat în fața Parlamentului rus cu cele mei noi arme "invincibile" ale țării sale, stârnind temeri de o nouă cursă a înarmării cu Statele Unite.

Doctrina militară rusă nu evocă posibilitatea unui "atac preventiv" cu ogive nucleare. Rusia își rezervă însă dreptul de a-și folosi arsenalul nuclear în cazul unei agresiuni la adresa sa sau a aliaților săi sau de "amenințare la adresa existenței Statului". (Hotnews)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

România incredibilă: Parapeții de pe Transalpina au rămas fără catadioptri în 12 ore de la montare!

Joi, 15 Noiembrie 2018
652

Infrastructura din România are multe probleme, iar furtul este una dintre ele. La doar 12 ore de la montajul de catadioptri pe parapeții de pe Transalpina, angajații Secției Drumuri Naționale Tâ...

Bani din Ungaria în fotbalul românesc. Valeriu Iftime: "Acolo se depășesc limitele!"

Joi, 15 Noiembrie 2018
438

Guvernul de la Budapesta finanţează cu peste 6 milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda. Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a comentat situația, spunând că ia...

Claudia Chiraș, actriță: "Spun cu mâna pe inimă că iubesc România"

Luni, 12 Noiembrie 2018
907

Drum. Claudia Chiraș, actriță. De unde vine Claudia și unde vrea ea să se îndrepte? Să privim un pic în urmă către devenirea sa. Cum s-a format acrița de astăzi?Vin din Boto...