Un candidat la Primăria din Botoșani a mers în Tulbureni să afle supărările oamenilor: „Se simt uitați și neglijați”

Un candidat la Primăria din Botoșani a mers în Tulbureni să afle supărările oamenilor: „Se simt uitați și neglijați”

Un politician a stat de vorbă cu locuitorii din Tulbureni pentru a afla care sunt problemele acestora, pe lângă cele vizibile, deplasându-se în teren pentru a simți pe propria piele cum este traiul în zona respectivă din Botoșani. Candidatul la primăria municipiului-reședință de județ Lucian Borfotină, actual edil al comunei Cristești, a încercat să identifice soluții pentru fiecare deficiență în parte, postând concluziile pe Facebook.

Redăm, în continuare, postarea acestuia:

Zilele trecute am ajuns în cartierul Tulbureni și am stat de vorba cu oamenii ce locuiesc acolo. Am vrut să aflu problemele cu care se confruntă cetățenii. Și nu sunt puține.

Oamenii se simt uitați și neglijați de actuala administrație. De promisiuni sunt sătui. Principala supărare a oamenilor este școala, care nu funcționează, iar copiii sunt nevoiți sa meargă cu maxi-taxi până la Școală Gimnazial Nr. 1 sau la alte școli din municipiu. Funcționează doar grădinița și aia în condiții precare. Clădirea arată....nu ca la țară....pentru că eu la Cristești le-am renovat și arată ca noi. Se puteau accesa fonduri prin Programul PNDL și se putea renova școala și astfel botoșănenii din zonă își lăsau copiii la acea unitate de învățământ.

O altă problemă este lipsa unei farmacii și a unui cabinet medical. De multe ori când au nevoie de câte un medicament trebuie sa străbată 10-15 km pentru a ajunge la o farmacie. Un cartier frumos, liniștit, dar nemulțumit!

Tot de la oameni am aflat ca actuala administratie le-a promis ca vor avea un teren de sport în curtea scolii. La 4 ani de la alegeri, arata....ca înainte. Copiii se joacă în stradă și nu sunt lăsați nici măcar în curtea școlii să se joace, ca să nu mai spun că aproape fiecare cartier are câte un loc de joacă pentru cei mici, însă nu Tulbureni, de parcă părinții lor nu plătesc impozite și taxe Primăriei Botoșani.

Oamenii sunt supărați și pe bună dreptate. Mulți dintre locuitorii străzii Prunilor au fost nevoiți să-și tragă singuri curent electric, apa și canalizare pentru ca "nu au mai fost bani" și pentru ei. Și ce m-a revoltat mai tare este faptul că cei din Primaria Botoșani nu au fost în stare sa pună 3-4 mașini de piatră. Au făcut-o în schimb oamenii, din banii lor, că doar trăiesc în oraș.

Nu sunt probleme ce nu au rezolvare! Trebuie doar să-ți pese de oamenii care te-au votat și să te implici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
423

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
55

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
74

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...