Toader, pregătit să plece de la Justiție: "Eu, personal, sunt foarte mulțumit"

Toader, pregătit să plece de la Justiție: "Eu, personal, sunt foarte mulțumit"

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine ca pleaca multumit de la Ministerul Justitiei, insa nu fara a arunca sageti spre liderii PSD, care i-au decis revocarea in sedinta de miercuri a CEx.

"Cred ca mi-am indeplinit obligatiile, dar niciodata nu poti sa multumesti pe toata lumea (...) Plec multumit de experienta pe care am dobandit-o", a declarat Toader, joi dimineata, pe treptele institutiei pe care inca o conduce.

"Ii voi da un telefon (premierului Viorica Dancila - n.red.) in prealabil si sigur voi merge. La momentul in care am stabilit ca voi merge la 9:30, inteleg ca nu era trimisa la Cotroceni. Am vazut si eu, ma rog, asa, exprimari diferite. Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot sa va cer demisia, dumneavoastra apreciati, va ganditi si maine ne intalnim si imi comunicati. Daca a trimis la Cotroceni (revocarea - n.red.), sigur ca demisia mea ramane fara obiect. Exista Constitutia, exista o decizie a CCR, care spune ca premierul are rolul decisiv in procedura de numire si revocare a unui ministru. Guvernul ii apartine primului ministru, nici presedintelui, nici Parlamentului. Vointa primului ministru este decisiva si o voi respecta", a adaugat Toader despre ce urmeaza acum sa se intample.

Intrebat insa daca au existat presiuni asupra sa, altele decat cele publice, a refuzat sa raspunda. La fel, intrebat daca i s-a cerut sa nu respecte statul de drept, a replicat, in gluma, ca, si daca treci strada in diagonala, incalci statul de drept.

"Eu, personal, sunt foarte multumit", este concluzia ministrului legata de mandatul sau.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
1

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
149

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
108

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...