Sute de absolvenți ai Universității "Al. I. Cuza" din Iași cer demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector

Sute de absolvenți ai Universității "Al. I. Cuza" din Iași cer demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector

Sute de absolventi ai Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi au semnat o scrisoare prin care cer demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, din functia de rector (autosuspendat) al institutiei de invatamant superior.

"Pentru orice absolvent de universitate, alegerea rectorului intr-o functie atat de inalta constituie un prilej de mandrie si un temei serios pentru a o recomanda celor care intentioneaza sa urmeze studii superioare. Este regretabil ca acest sentiment de mandrie s-a disipat, capatand conotatii ce ar putea fi catalogate stanjenitoare, atunci cand am observat ca cel ales ar trebui sa consolideze statul de drept il demoleaza, cand cel care ar trebui sa puna umarul la crearea unor legi in care cetatenii statului respectiv sa se simta in siguranta il vulnerabilizeaza si atunci cand cel care ar trebui sa-si puna cunostintele in slujba binelui comun si a evolutiei societatii nu face decat sa fraternizeze cu cei care incalca legile statului.

Mandria de a fi absolvent al Universitatii se transforma in discutii lungi in care incerci, impreuna cu alti fosti colegi, sa intelegi ce se intampla si cum a fost posibila aceasta degradare morala si inversare a valorilor vazand cum cel mai de seama exponent al unei institutii-simbol, asimilate orasului Iasi, este lasat sa reprezinte in continuare un corp profesoral de elita, pe care multi dintre noi l-am vazut ca un model de competenta, profesionalism si verticalitate", se arata in scrisoare semnata pana la aceasta ora de 239 de absolventi ai universitatii iesene.

"Noi, absolventi mai vechi si mai noi ai Universitatii 'Al. I. Cuza' din Iasi, va cerem in mod public demisia pentru prejudiciul de imagine pe care il aduceti unui simbol al invatamantului romanesc, dar si un simbol pentru fiecare dintre noi in parte.

Daca aceasta institutie reprezinta ceva pentru dvs., daca vreti sa o aparati si sa o protejati si nu vreti ca numele ei sa fie asociat cu o coalitie care legifereaza si guverneaza numai in interes propriu, singurul gest de demnitate si de respect ar fi renuntarea la functia de rector", se mai arata in scrisoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încep ședințele publice pentru posturile rămase libere în învățământ

astăzi, 12:28
40

La Botoșani vor fi organizate mai multe ședințe pentru repartizarea posturilor rămase libere în învățământ.Începând de astăzi, ISJ Botoșani a început o...

Fondatorul Zilelor Nordului: „În ăștia șapte ani s-au adunat povești cât pentru o sută”

astăzi, 11:04
89

Omul care a pus bazele, alături de fratele său, celui mai mare festival din nordul României, în cel mai nordic oraș al acesteia, a vorbit despre începuturile evenimentului care un...

Mai puțin de jumătate din botoșănenii plecați în Europa vor să se mai întoarcă acasă!

astăzi, 09:25
352

În timp ce campaniile anumitor partide politice induc ideea că viața în alte state ale Europei, loc în care pleacă românii, nu este chiar “roz”, și chiar se dis...