Serban Nicolae explică de ce miniștrii nu au nevoie de avizul serviciilor: Cum sa-mi spuna mie, senator, cineva "nu puteti sa-l puneti pe ala ca ar fi ceva in neregula?"

Serban Nicolae explică de ce miniștrii nu au nevoie de avizul serviciilor: Cum sa-mi spuna mie, senator, cineva "nu puteti sa-l puneti pe ala ca ar fi ceva in neregula?"

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, joi, ca premierul desemnat nu va folosi avizele eventual negative ale serviciilor de informatii ca justificare pentru a refuza numiri in Guvern.

"Eu am spus legat de secretarii de stat - pentru ca ei erau in mana primului ministru si a Guvernului ca numire, secretarii de stat, subsecretarii de stat, sefii de agentii si asa mai departe. Si acolo puteau aparea asemenea chestiuni. Cum sa-mi spuna mie, senator, cineva 'Domn'e, nu puteti sa-l puneti pe ala ministru pentru ca uite serviciul cutare de informatii spune ca ar fi ceva in neregula?'", a spus Serban Nicolae la Antena 3.

El a aratat ca in niciun caz premierul desemnat Viorica Dancila nu va folosi un asemenea motiv, respectiv o asemenea justificare pentru a refuza o numire.

"Procedura e nelegala, nu ai cum sa faci asa ceva institutional - daca ai suspiciuni de savarsire a unor fapte penale te adresezi procurorului, daca exista vulnerabilitati in legatura cu siguranta nationala, informezi cu date certe in asa fel incat sa nu ne trezim, dupa, cu un instrument de santaj", a adaugat Serban Nicolae.

El a aratat ca e posibil ca acest sistem sa fi existat in timpul mandatelor de sef al statului exercitate de Traian Basescu.

"E foarte posibil ca pe vremea lui Basescu acest sistem sa fi fost institutionalizat in asa fel incat Basescu sa poata sa uzeze discretionar de asemenea informatii si sa spuna 'Ala da, ala nu'", a adaugat Serban Nicolae.

CExN al PSD a decis, la ultima sedinta, ca viitorul premier PSD, respectiv Viorica Dancila, sa nu mai solicite avize de la serviciile de informatii in ceea ce priveste ministrii din Cabinet.

Decizia PSD e de neinteles avand in vedere ca ministrii intra de multe ori in posesia unor informatii sensibile sau clasificate si unii dintre ei sunt chiar membri in CSAT.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...