Senatul a respins definitiv ordonanta primarilor traseisti. Dezbatere tensionata, cu replici din Eminescu

Senatul a respins definitiv ordonanta primarilor traseisti. Dezbatere tensionata, cu replici din Eminescu

Plenul Senatului a adoptat luni, cu 104 voturi "pentru" si 3 abtineri, legea de respingere a OUG 55/2014, actul normativ emis de Guvernul Ponta care a permis alesilor locali sa schimbe partidul fara a-si pierde functia inaintea alegerilor prezidentiale din 2014.

Senatul este camera decizionala in acest caz.

In cadrul dezbaterilor, opozitia PNL-USR a criticat dur ordonanta data de Guvernul Ponta, pe care a numit-o cel mai mare negot cu primari de dupa Revolutie, arata Ziare.com.

"Usor inutila dezbaterea, pentru ca efectele juridice nu mai pot fi reglementate, asa cum a cerut Curtea Constitutionala. N-avem cum sa uitam ca a fost cel mai mare negot cu primari, marca Dragnea, post-Revolutie. A fost o ordonanta de urgenta care va lasa cicatrici multa vreme. V-a luat doi ani si aproape jumatate sa dezbateti o lege declarata neconstitutionala. Deciziile Curtii sunt importante doar atunci cand va convin. Cand nu va convin, tineti ordonantele la sertar", a declarat senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Social-democratul Titus Corlatean, ministru de Externe in august 2014, cand a fost adoptata OUG 55, a incercat sa ofere o explicatie in sprijinul actului normativ.

"In 2012, acel fenomen politic numit USL a intrat in alegeri si a castigat un scor consistent care a prefigurat scorul de la parlamentare. Dupa ruperea USL au fost foarte serioase probleme pentru unii dintre primarii si consilierii alesi pe listele USL", a declarat Corlatean.

Senatorul PNL Eugen Pirvulescu a fost insa mult mai vehement impotriva OUG 55 si a PSD. "Ordonanta 55 a furat 500 de primari. Azi aveti guvern Grindeanu pentru ca ati furat, in 2014, 500 de primari. Cine plateste azi pentru lucrul acesta? Nu cumva Liviu Dragnea azi are un elefant in sertar?", s-a intrebat el de la tribuna Senatului.

Replica a venit de la senatorul PSD Serban Nicolae, care i-a luat peste picior pe liberali. "Daca-l citeati pe Eminescu, stiati si aia cu 'e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune'. Le-a pus cineva primarilor pistolul la tampla sa schimbe partidul? Am aflat ca o ordonanta din 2014 a influentat alegerile parlamentare din 2016. Intre timp au fost alegeri locale in 2016 unde, de asemenea, v-ati luat o bataie sora cu moartea. Nu e vina noastra ca nu aveti credit la electorat. Munciti si sigur ca lucrurile se vor schimba un pic, nu in partile esentiale", le-a transmis Serban Nicolae celor de la PNL.

Liberalii au ripostat pentru a treia oara insa prin vocea liderului grupului PNL din Senat, Mario Oprea.

"Sa veniti sa spuneti ca dupa ruperea USL primarii nu mai stiau in ce partid sunt e absurd si va batem obrazul. I-ati santajat cu banii publici, de asta s-a intamplat ce s-a intamplat. I-ati ademenit si i-ati amenintat ca nu primesc niciun ban", a spus Oprea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...