Senatul a adoptat proiectul care se instituie "Ziua Dăruirii", pe 25 septembrie

Senatul a adoptat proiectul care se instituie "Ziua Dăruirii", pe 25 septembrie

 Niculae Bădălău  

Plenul Senatului a adoptat luni propunerea legislativă inițiată de senatorul PSD Niculae Bădălău prin care se instituie "Ziua Dăruirii" pe 25 septembrie, zi în care ar urma să se organizeze "programe și manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat".

Bădălău a explicat în expunerea de motive, pe care o deschide cu un citat din Blaise Pascal, că "a dărui înseamnă a adopta în comportamentul tău prezumția de solidaritate cu ceilalți oameni". El s-a inspirat de ziua lansată în SUA în 2012, "GivingTuesday". 

Proiectul a trecut cu 58 voturi "pentru", 20 împotrivă și 11 abțineri. 

"Scopul promovării acestei inițiative legislative este acela de a crește repsonsabilitatea cetățenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societății, de a contribui la o moștenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea și implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii", spune Bădălău în expunerea de motive.

"Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simți împlinit, de a-i contamina pe alții de bucuria vieții. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna și a simți că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun și mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă", continuă senatorul PSD.

Proiectul va merge la Camera Deputaților pentru votul final. sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...