Senat: Demnitarii, magistrații și polițiștii pot cumpăra arme letale fără să facă vreun curs de instruire

Senat: Demnitarii, magistrații și polițiștii pot cumpăra arme letale fără să facă vreun curs de instruire

Demnitarii, magistratii, militarii si politistii pot achizitiona autorizatie de port-arma, fara absolvirea unui curs de instruire teoretica si practica in acest sens, potrivit unei propuneri legislative care a fost adoptata astazi de plenul Senatului cu 42 de voturi "pentru", 15 voturi "impotriva" si patru abtineri.

Este vorba de un proiect de modificare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor care a fost initita de deputatul Florin Roman (PNL) . Propunerea legislativa a fost adoptata de Senat, ca prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala.

Comisia pentru Aparare a adoptat un raport de admitere, fara amendamente, dar Guvernul nu a sustinut acest proiect legislativ, potrivit unei adrese trimise pe 16 mai 2019, arata ziare.com.

Liberalul Florin Roman sustine ca modificarea Legii nr. 295/2004 este necesara, avand in vedere fenomenele infractionale.

"Avand in vedere evolutia fenomenelor infractionale, caracterizate uneori prin agresiuni armate asupra persoanelor si bunurilor acestpra, cererile unor cetateni de a-si asuma dreptul de aparare impotriva celor care le pun in pericol viata si integritatea corporala, precum si interesul general de punere sub control cat mai riguros al regimului armelor si munitiilor, se impune modificarea cadrului legislativ care reglementeaza acest domeniu", se arata in expunerea de motive a initiativei.

Florin Roman a punctat in expunerea de motive ca magistratii, diplomatii, militarii si politistii sa nu mai urmeze cursuri de instruire teoretica si practica, pentru ca "in timpul anilor de cariera militara si politieneasca, aceste persoane au avut in dotare armament de lupta automat si semiautomat cu munitie de razboi, folosit in misiunile reale si aplicatii in trupe si tehnica militara".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
460

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
261

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
95

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...