Scandal mocnit la PNL Botoșani. Tot mai multe voci cer demisia președintelui organizației, Costel Șoptică

Scandal mocnit la PNL Botoșani. Tot mai multe voci cer demisia președintelui organizației, Costel Șoptică

Alegerile parlamentare au fost de bun augur pentru unele formațiuni politice, în special pentru social democrații botoșăneni, dar în același context, au stârnit animozități la nivel de PNL Botoșani.

Din punct de vedere personal, actualul și viitorul parlamentar Costel Șoptică și-a atins scopul, dar nemulțumirile liberalilor cu state vechi nu au întârziat să apară.

Nu puține sunt vocile care solicită demisia președintelui organizației PNL Botoșani, Costel Șoptică. Eșecul de la locale, coroborat cu un succes implementat și infuzat de campania prestată de Cristian Achiței, au făcut ca scorul liberalilor să fie recunoscut, mai ales în plan național.

În acest cotext, demisia consilierului municipal Marius Oroșanu atât la nivel de CLM, cât și din structura liberală, au condus la reacții atât în interiorul organizației județene, cât și în spațiul virtual.

“Da mi-am dat demisia și din PNL. Viziunea mea politică este cu totul alta în comparație cu ceea ce se întâmplă în acest moment. Am crezut și cred că politica și administrația locală și numai trebuie aplicată pe principii sănătoase. Nu mă mai regăsesc cu ideologia și falsele principii ale actualei conduceri liberale botoșănene”, a declarat fostul consilier local, Marius Oroșanu.

Voci din interiorul PNL Botoșani susțin că fără o reformare a clasei politice locale, liberalii vor avea soarta țărăniștilor. În opinia unor liberali cu state vechi în partid, revirimentul PNL Botoșani poate fi provocat de Cristian Achiței, chiar dacă acesta provine din fostul PDL. Am luat legătura cu Cristian Achiței și s-a arătat  extrem de rezervat, afirmând că va aduce argumente la momentul oportun.

Sânziana Secrieru, o persoană cu sorginte liberală sănătoasă, care a și activat la nivel de conducere al organizației de femei liberale, s-a arătat oripilată de ceea ce se întâmplă la PNL.

“Nu sunt care să stea pe margine și să critice, dar sunt unul dintre membrii care iubește real Partidul Național Liberal și care s-a săturat de tăcere. Am renunțat la toată munca pe care am depus-o în partid și m-am retras din cauza unui grup, compus din câțiva indivizi care se autointitulează lideri. Am greșit! Trebuia să vorbesc să vorbesc atunci despre aceste nereguli, dar nu este târziu”, ne-a declarat Sânziana Secrieru.

În opinia fostei președintă a femeilor liberale, organizația PNL Botoșani a devenit o societate comercială, unde interesele personale primează.

Am încercat să-l contactăm și pe Costel Șoptică pentru a-și exprima un punct de vedere, dar nu a fost de găsit.

Pe surse se vehiculează și o eventuală demisie din Consiliu Local al fostului primar Cătălin Flutur bazată tot pe inconveniente politice. Contactat telefonic, acesta a infirmat zvonurile și ne-a declarat că își va continua activitatea în cadrul Consiliului Local Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta