S-a pus gând rău unui vicepreședinte al Consiliului Județean. Amenințare fără precedent venită chiar de la un coleg de partid

S-a pus gând rău unui vicepreședinte al Consiliului Județean. Amenințare fără precedent venită chiar de la un coleg de partid

Asocierea Consiliului Județean Botoșani cu „Țara de Sus”, o organizație formată din primarii a nouă UAT din cele trei județe ale extremității nord-estice a țării, a fost respisă, joi, de către consilieri. Votarea s-a desfășurat cu dispute, liberalii fiind cei care și-au exprimat dezacordul total vizavi de implicarea Consiliului Județean în această conjunctură, însă mai puțin obișnuite au fost certurile fățișe din interiorul PSD, încheiate cu amenințări grosolane.

Întrucât unii liberali și-au arătat neîncrederea în scopurile acestei asociații, consilierii PNL au exteriorizat ca atare voturile. Surpriza a fost că doi consilieri PSD, printre care și Liviu Constantin Toma, vicepreședintele CJ, care a și criticat ideea, s-au abținut în timpul procesului de votare. În consecință, proiectul de hotărâre a fost respins.

Ca urmare a acestor „desprinderi” de interesele majorității PSD prezente, finalul ședinței a fost unul tumultos.

După ce a anunțat că pleacă în concediu săptămâna viitoare, Dorin Birta, actual președinte interimar al instituției, a stabilit că atribuțiile sale vor fi preluate de către celălalt vicepreședinte permanent, Liviu Toma. Adică exact de către unul dintre consilierii care au făcut ca asocierea CJ cu „Țara de Sus” să fie respinsă. Imediat după rostirea numelui celui care a „trădat” partidul, un consilier PSD a adus o amenințare fără precedent la adresa lui Toma.

Dacă va mai fi până săptămâna viitoare

Aceasta este afirmația lui Nicolae Constantin Pătrăuceanu, consilier județean, vizibil iritat de obiecțiile și votul vicepreședintelui Liviu Toma.

Conform proiectului, Consiliul Județean ar fi urmat să aprobe Actul constitutiv și statutul asociației „Țara de Sus”, o persoană juridică de drept privat, cu utilitate publică. Mai mult, cei trei aleși de la conducerea Consiliului ar fi trebuit să aibă mandat de participare activă în toate adunările organizației, cu drept de semnătură pe orice document de constituire, iar instituția ar fi urmat să contribuie cu 10.000 de lei la formarea patrimoniului inițial al acesteia. 

Amintim că nici Consiliul Județean din Iași, nici cel din Suceava nu și-a exprimat intenția de participare sau asociere cu această entitate, despre care am adus precizări și aici: http://stiri.botosani.ro/stiri/politica/politizarea-institutiilor-din-botosani-continua-iar-banii-vin-pe-cardasii-intre-penali.html.

 

Spune-ne opinia ta