Roxana Țurcanu: „Solicităm directorului DGASPC să înceteze cu presiunile politice pentru membrii ALDE!”

Roxana Țurcanu: „Solicităm directorului DGASPC să înceteze cu presiunile politice pentru membrii ALDE!”

Comunicat:

Odată cu apropierea alegerilor locale din toamnă, observăm că unele partide politice nu mai țin cont de nimic atunci cand vine vorba de interesele partidului, ajungându-se  la presiuni pentru anumiți candidați ai partidului nostru.

Precizăm ca este vorba chiar de un funcționar public, respectiv directorul Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Botoșani, Dan Șlincu, care i-a cerut unui membru ALDE, Florinel Chicăroșă, candidat pentru Consiliul Local al comunei Santa Mare,  să-și retragă candidatura din partea ALDE și să meargă în alegerilor locale pe pozitia a doua pentru funcția de consilier local  în Santa Mare pe lista PSD, altfel soția sa, fiind angajată ca asistent social la un centru pentru persoane cu dizabilități din Trușești, va avea de suferit anumite repercusiuni la serviciu.

„Îi sugerăm domnului director al  DGASPC  să-și respecte cu strictețe atribuțiile conferite conform Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Mai mult decat atât, îi reamintim că a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu o perioadă bună de timp, fiind prefect al județului Botoșani și credem că știe foarte  clar că legislația trebuie respectată indiferent dacă simpatizezi sau faci parte dintr-un partid politic”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Considerăm că nu trebuie sa te folosești de funcția pe care o ai și să încalci legislația în vigoare așa cum a facut domnia sa,  care s-a folosit de poziția pe care  o are, ca director al DGASPC Botoșani,  și a facut presiuni asupra unui candidat ALDE pentru a candida din partea PSD pentru Consiliul Local al comunei Santa Mare. 

Îi cerem public domnului director să termine cu aceste presiuni pentru toți membrii ALDE, pentru că nu așa se face politică și nici nu este fair-play din partea dumnealui, mai ales  când aceste lucruri vin de la o persoană pe care consideram că o cunoaștem.

Menționăm că în cele din urmă, candidatul ALDE pentru Consiliul Local al comunei Santa Mare a cedat presiunilor făcute și a plecat la PSD, dar  nu ne deranjează faptul ca ni s-a luat un candidat, cât ne deranjează modalitatea prin care s-a făcut acest lucru de un funcționar public care are atribuții în gestionarea instituției pe care o conduce conform legii, nu în favoarea unui partid politic.

(Comunicat de presă emis de către președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două substanțe interzise i-au adus unui șofer din Botoșani un dosar penal!

astăzi, 15:01
19

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul național DN 29C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un...

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
161

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
88

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...