Rovana Plumb, propusa de premierul Dancila ca interimar la Educatie

Rovana Plumb, propusa de premierul Dancila ca interimar la Educatie
Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a fost propusa sa preia interimar conducerea Ministerului Educatiei Nationale, dupa demisia lui Valentin Popa, au declarat, sambata, surse politice pentru Agerpres.
 
Conform surselor citate, documentele incheiate dupa demisia lui Valentin Popa precum si propunerea ca Rovana Plumb sa preia interimar functia de ministru al Educatiei au fost trimise vineri la Palatul Cotroceni de premierul Viorica Dancila.
 
Rovana Plumb este o apropiata a Vioricai Dancila si o sustinatoare a liderului PSD Liviu Dragnea.
 
Conform cadrului legal in vigoare, presedintele Iohannis este cel care trebuie sa desemneze ministrul interimar al Educatiei, prin semnarea unui decret in acest sens. Interimatul nu poate depasi 45 de zile.
 
Valentin Popa a demisionat joi din functia de ministru al Educatiei, dupa ce coalitia de guvernare era in pericol sa piarda sustinerea UDMR in Parlament din cauza unei ordonante de Urgenta adoptata recent.
 
Nu este singura situatie de acest gen in Guvernul Dancila. La finalul lunii august, Nicolae Burnete a demisionat din functia de ministru al Cercetarii, iar pe 12 septembrie presedintele Iohannis a semnat decretul prin care interimar a fost numit vicepremierul Viorel Stefan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
65

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
147

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1523

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....