Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.

În primele 6 luni ale anului, infracțiunile de acest tip s-au redus cu 25% față de anul trecut, ca urmare a celor 45.000 de controale desfășurate de Romsilva în această perioadă. Amenzile s-au ridicat la peste 15 milioane de lei, iar confiscările la aproape 10.000 de metri cubi de lemn. În schimb s-au dublat agresiunile asupra paznicilor, având loc 21 de atacuri asupra personalului silvic de la începutul anului și până în prezent, cât s-au înregistrat în întreg anul precedent.

„În cel mai scurt timp, trebuie să eradicăm definitiv acest fenomen al tăierilor ilegale de copaci și să punem în aplicare cât mai multe programe de reîmpădurire, astfel încât să regenerăm pădurile din țara noastră. Consider că suntem pe drumul cel bun, însă trebuie să luăm cele mai drastice măsuri pentru cei care exploatează ilegal pădurile. De aceea, trebuie să modificăm cadrul legislativ pentru înăsprirea sancțiunilor asupra agresorilor pădurarilor și personalului care se ocupă de supravegherea fondurilor forestiere”, a declarat Răzvan Rotaru.

Potrivit Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, în primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, față de 26.193 de metri cubi tăiați ilegal în primul semestru al anului trecut.

Regia Naţională a Pădurilor, Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului şi, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unităţi administrative sau aflat în proprietate privată.

Comunicat de presa

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
13

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
63

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
188

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...