Rectorul Universității Suceava, noul ministru al Educației!

Rectorul Universității Suceava, noul ministru al Educației!

 Valentin Popa  

Liviu Pop va fi inlocuit de Valentin Popa, care din 2012 este rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava. Valentin Popa s-a nascut pe 12 iulie 1964 si este profesor universitar doctor inginer. A absolvit Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor in 1989. Din 2009 pana in prezent a fost conducator de doctorat pentru domeniul sau.

Este profesor universitar din 2005 si preda Sisteme de intrare-iesire, Sisteme de identificare, Dispozitive si circuite electronice.

A publicat mai multe carti de specialitate, articole stiintifice, lucrari in reviste cotate ISI, are un brevet de inventie si a castigat mai multe Granturi in competitii internationale.

Potrivit declaratiei sale de avere, semnata in luna iunie 2011, Valentin Popa detine 33,33% dintr-o bucata de pamant intravilan de 3.600 de metri patrati in Mitocas, dobandit prin cumparare, teren pe care il imparte cu sotia sa si cu inca o persoana. El a mostenit 2.000 de metri patrati de teren agricol in localitatea Husi si mai detine, prin cumparare, jumatate dintr-un teren agricol de 5.542 de metri patrati situat in localitatea Botus.

Valentin Popa detine, impreuna cu sotia sa, un apartament de peste 90 de metri patrati in Suceava, achizitionat in 1993, o casa de vacanta in localitatea Botus, construita in anul 2010. Valentin Popa detine doua autoturisme, cumparate in 2005 si 2006.

Venitul anual al lui Valentin Popa era inainte de a ocupa functia de rector, potrivit declaratiei sale de avere, de 219.778 de lei.

Valentin Popa a fost votat pentru a prelua portofoliul educației în noul Guvern condus de Viorica Dăncilă în Consiliul Executiv al PSD care a avut loc astăzi, la București. Rectorul Universității Suceava a fost susținut pentru a prelua funcția de ministru al educației de Organizația Județeană Suceava a PSD.

Potrivit Monitorul de Suceava, Valentin Popa s-a înscris în PSD în cursul acestei săptămâni. Miercuri, Valentin Popa a participat la ședința Biroului Permanent Municipal Suceava a PSD, anunțând în mod oficial că s-a înscris în acest partid.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...