Reacția lui Tariceanu: Presedintele poate sa ceara demisia premierului ca orice cetatean. Nu are nicio valoare

Reacția lui Tariceanu: Presedintele poate sa ceara demisia premierului ca orice cetatean. Nu are nicio valoare

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a transmis, vineri, dupa ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dancila, ca aceasta solicitare nu are nicio valoare.

"Singurul in masura sa dea in verdict, dupa cum stim, este Parlamentul. Parlamentul asigura controlul asupra Executivului, Parlamentul da votul de incredere si numai el poate sa il retraga. Presedintele nu are nimic de a face cu aceasta problema. Sa stiti ca presedintele poate sa ceara demisia premierului, asa cum orice cetatean poate sa o ceara. Are aceeasi valoare - nici mai mare, nici mai mica", a sustinut Tariceanu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Acesta a precizat ca Iohannis nu cunoaste atributiile functiei sale si ca premierul nu avea nevoie de mandat sa se duca intr-o vizita externa, cu referire la plecarea mult dezbatuta a Vioricai Dancila in Israel.

"Presedintele nu cunoaste bine care sunt atributiile functiei sale. Am auzit o afirmatie cu totul si cu totul nesustinuta si nu vreau sa folosesc epitete jignitoare. Ii atrag atentia ca premierul nu are nevoie de mandat sa se duca intr-o vizita externa. Viorica Dancila vorbeste in numele Guvernului si, cand vorbeste in numele Guvernului, vorbeste si in numele Romaniei. Presedintele nu e singurul care vorbeste in numele Romaniei", a adaugat Tariceanu.

Presedintele Senatului a adaugat ca Iohannis urmareste ceva cu aceasta solicitare.

"Sigur ca urmareste ceva politic. Nu stiu daca e vreo tactica, ca de strategie ma indoiesc ca ar putea fi vorba. Nu vreau sa ma lansez in speculatii", a continuat el.

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dancila, sustinand ca nu face fata pozitiei de prim-ministru. "Doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim ministru a Romaniei si transforma Guvernul intr-o vulnerabilitate. Solicit demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru a Romaniei", a spus Iohannis.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...