Război în PNL: Viorel Cataramă a fost exclus din partid!

Război în PNL: Viorel Cataramă a fost exclus din partid!

 Viorel Catarama  

​Biroul Executiv al PNL a votat luni excluderea lui Viorel Cataramă din partid, cu 18 voturi la 6, pentru "încalcarea repetată a statutului", în timp ce liderul PNL Maramureș Ionel Bogdan, cel care pe 29 iunie a cerut o evaluarea activității lui Ludovic Orban, a primit un avertisment, care a întrunit același număr de voturi, au precizat surse politice liberale pentru HotNews.ro. Următorul pas după avertisment este excluderea. 

"Este o decizie care este luată cu încălcarea prevederilor statutare. Eu nu am fost convocat la această şedinţă, nu am ştiut de acest lucru. Nu este de competenţa Biroului Executiv să mă sancţioneze. Sunt mai multe lucruri. În momentul în care voi afla, voi vedea cum voi acţiona', a afirmat Cataramă, pentru Agerpres.

El a susţinut că o astfel de decizie aparţine filialei. "Organismul care este în măsură să mă sancţioneze este filiala, Biroul filialei", a spus Cataramă. El a adăugat că nu a atacat prin declaraţiile sale nici partidul şi nici pe preşedintele PNL, Ludovic Orban. "Nici vorbă. Eu nu am făcut decât să scot în evidenţă anumite greşeli care s-au făcut şi să propun soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii", a menţionat Cataramă. 

Cataramă i-a reproșat, într-o declarație pentru Mediafax, liderului PNL că a luat mai multe măsuri care au afectat în mod negativ partidul și că oricare dintre membrii partidului ar fi mai calificat pentru conducerea PNL decăt Orban.

"Consider că oricare din membrii partidului este mai calificat decât domnul Orban să conducă partidul. Aş enumera principalele greşeli care au dus la situaţia prezentă: modul defectuos în care s-a acţionat la demisia Guvernului Tudose, când PNL nu i-a dat, prin neprezentarea unui candidat, nu i-a dat posibilitatea preşedintelui să dea Opoziţiei să formeze un nou guvern. Apoi limbajul inadecvat la adresa PSD, fără a propune nicio măsură alternativă, niciun program alternativ. A treia chestiune este atitudinea pro justiţie, percepută de opinia publică uneori chiar isterică şi nesinceră ca urmare a situaţiei personale a lui Ludovic Orban", a mai spus Viorel Cataramă, potrivit Mediafax.

Totodată, liberalul i-a reproşat lui Orban "modul în care a gestionat ultima moţiune de cenzură când toate forţele politice parlamentare care ar putea forma o alternativă la PSD au declarat la unison că Orban e o persoană neprezentabilă şi atât timp cât conduce partidul nu este posibilă o coaliţie parlamentară". 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
7

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
11

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
25

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...