"Primarii care se plang de scaderea bugetelor sa renunte la chiolhane si focuri de artificii"

"...sa revina la salarii normale si de bun simt. Din cate stiu eu si din cate am vazut, salariile au crescut enorm de mult, fiecare consiliu local a mers pe maxim".

"Primarii care se plang de scaderea bugetelor sa renunte la chiolhane si focuri de artificii"

Presedintele ALDE Alba, Ioan Lazar, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca primarii care se plang de diminuarea bugetelor locale sa revina la salarii de bun simt si sa dramuiasca banul public renuntand la "chiolhane si focuri de artificii".

"Am vazut foarte multi primari, de la toate partidele politice, care urla ca va scadea foarte mult venitul la bugetul local (...) Dansii omit, nu vor sa ia in calcul, eu zic ca intentionat, si cresterea salariilor din sistemul bugetar. Pana acum salariile fiind mai mici si erau impozitate cu 16%. Acum salariul fiind mai mare, e impozitat cu 10%, dar a crescut salariul foarte mult.

Dansii aici nu vor sa ia in calcul. Sunt convins ca vor fi diminuari de contributii la bugetul local, dar nu asa cum plang dansii. Eu le-as sugera ceva primarilor care se plang de aceasta diminuare la bugetul de stat: sa revina la salarii normale si de bun simt. Din cate stiu eu si din cate am vazut, salariile au crescut enorm de mult, fiecare consiliu local a mers pe maxim (...) ", a mai spus Lazar.

El a adaugat ca banii publici trebuie dramuiti foarte bine, iar primarii ar trebui sa se gandeasca la surse alternative pentru a completa bugetele locale cum ar fi fondurile europene.

"Banii, atatia cati sunt la bugetul local, trebuie dramuiti cat se poate de bine si sa nu mai fie risipiti pe chiolhane, pe focuri de artificii. Ban cu ban se aduna. Edilii trebuia sa gandeasca, sa gaseasca alte surse de finatare si sa demonstreze ca sunt buni gospodari", a mai spus liderul ALDE.

Lazar a spus ca noul Cod Fiscal adopatat de Guvern este in mare parte o masura ultraliberala si s-a declarat convins ca ca si liberalii "gandesc ca va fi o reusita" si de aceea ataca noile masuri.

"Sunt convins ca atunci cand va fi o reusita cei din PNL se gandesc ca va fi o lovitura pentru ei daca aceste masuri vor aduce mai multe venituri la bugetul de stat si de aceea le ataca. Comportamentul liberalilor este un comportament comunist, un comportament slugarnic. Majoritatea liderilor acestui partid nu au avut niciodata o afacere, nu au avut niciun angajat si nu au platit niciodata niciun leu unui angajat", a mai spus Lazar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...