Putin: Nimeni nu ar supravieţui unui război nuclear între Rusia şi SUA!

Vladimir Putin spune că există întotdeauna speranţă pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre Washington şi Moscova. ”Întotdeauna există speranţă. Până ce sunt pregătiţi să ne aducă la cimitir şi să ne îngroape”.

Putin: Nimeni nu ar supravieţui unui război nuclear între Rusia şi SUA!

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că nimeni nu ar putea să supravieţuiască unui război nuclear între Washington şi Moscova, într-un interviu exclusiv pentru regizorul american Oliver Stone. De asemenea, liderul rus a catalogat NATO drept un instrument al politicii internaţionale americane şi a explicat că ţările cedează presiunii americane şi acceptă instalarea de sisteme antirachetă şi baze militare, făcând referire la scutul instalat la Deveselu, relatează Russia Today. ”Nu cred că cineva ar putea să supravieţuiască unui asemenea conflict”, a răspuns preşedintele rus, după ce regizorul american l-a întrebat dacă Statele Unite ar putea să-şi păstreze dominanţa într-un război direct cu Rusia.

Vladimir Putin a aruncat critici acide şi la adresa NATO, catalogând alianţa drept un instrument al politicii internaţionale a Washinhtonului, care pune presiune pe statele membre pentru a accepta instalarea de scuturi antirachetă şi de baze militare, fără să numească totuşi situaţia scutului antirachetă de la Deveselu.

”Odată ce o ţară se alătură NATO, este greu ca aceasta să reziste presiunii din partea Statelor Unite. Şi deodată acceptă instalarea unor sisteme de arme, a unui sistem antirachetă, a unor noi baze militare şi a unor sisteme ofensive”, a explicat preşedintele de la Moscova. De asemenea, acesta susţine că este forţat să ia contramăsuri faţă de creşterea ameninţării NATO şi înarmarea ţărilor de la graniţa Rusiei.

”Trebuie să ne îndreptăm sistemele de rachete spre acele facilităţi care reprezintă o ameninţare. Situaţia devine din ce în ce mai tensionată”, a declarat Putin într-o ameninţare mai voalată la adresa scutului antirachetă instalat la Deveselu. Nu este pentru prima dată când preşedintele rus denunţă scutul antirachetă instalat în România, susţinând că este o provocare sau o ameninţare la adresa Rusiei.

De asemenea, preşedintele precizează că există întotdeauna speranţă pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre Washington şi Moscova. ”Întotdeauna există speranţă. Până ce sunt pregătiţi să ne aducă la cimitir şi să ne îngroape”, a mai spus Vladimir Putin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...