PSD vrea să reincrimineze insulta și calomnia: Închisoare pentru cine jignește un demnitar!

PSD vrea să reincrimineze insulta și calomnia: Închisoare pentru cine jignește un demnitar!

Insulta si calomnia ar putea redeveni fapte penale, iar cei care jignesc un om politic sau un judecator ar putea ajunge in spatele gratiilor. Anuntul a fost facut de doi lideri PSD, Codrin Stefanescu si Eugen Nicolicea, care vor sa modifice Codul Penal in acest sens. Cele doua infractiuni au fost dezincriminate de CCR in 2006.

Cei doi sustin ca s-au saturat ca politicienii sa fie injurati de fiecare data cand ies in public. Anuntul a fost facut in aceasta saptamana la Sibiu. Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, deputatul Eugen Nicolicea si Bogdan Trif, presedintele PSD Sibiu si ministru al Turismului, au fost huiduiti, luni dupa-amiaza, la Sibiu, de mai multe persoane aflate in fata sediului filialei partidului.

"Activistii astia social, platiti regeste, ca multi dintre ei nu au un loc de munca concret, doar o perturba pe banii care ii primesc pentru treaba asta. Cat sa mai toleram? Azi vin si vandalizeaza intrarea in Ministerul de Justitie, au vandalizat casele unor oameni politici, ale unor jurnalisti, maine, poimaine intra si in casa. Unele legi trebuie modificate foarte urgent, cum e aia cu ultrajul. Da, o vom modifica si repede", a declarat Codrin Stefanescu, secretar general PSD.

"Ati vazut o mie de cazuri in care politisti, judecatori, procurori, ca sa nu zic si demnitari, sunt injurati, insultati pe motiv ca nu are nimeni ce le face si evident ca trebuie reformulat. Sustineti aceasta modificare? Bineinteles ca o sustin", spune Eugen Nicolicea, deputat PSD.

Propunerea de reincriminare a calomniei si insultei ar putea fi depusa la Parlament, la inceputul lunii februarie, potrivit Digi24.

Initiativa social-democratilor de a modifica din nou Codul Penal este criticata aspru de reprezentantii Opozitiei.

"Este halucinant in opinia mea. PSD se simte amenintat de cetatenii de rand, care au ajuns sa-i critice. Daca spui Ciuma rosie se va putea considera ca e insulta, ne vor da o lista, cum era pe vremuri in vremea cenzurii, o lista de cuvinte interzise", spune Stelian Ion, deputat USR, citat de Digi24.

"Nu stiu ce sa mai scorneasca sa puna pumnul in gura tuturor celor care indraznesc sa gandeasca altfel", afirma si Raluca Turcan, deputat PNL.

Insulta si calomnia au fost scoase de CCR din Codul Penal in 2006. Inainte de dezincriminarea faptelor, pedeapsa putea ajunge pana la 3 ani de inchisoare.

 

sursa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
76

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
532

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
186

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...