PSD vrea să înființeze o armată paralelă cu cea națională, care va fi subordonată prefecților. Ce atribuții ar avea Garda Civilă!

Garda Civilă va funcționa la nivel local în subordinea primarilor și va fi coordonată la nivel județean de prefect.
 

PSD vrea să înființeze o armată paralelă cu cea națională, care va fi subordonată prefecților. Ce atribuții ar avea Garda Civilă!

   Foto: romanialibera.ro

Mai mulți parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede înființarea unei noi structuri a statului român, denumită Garda Civilă. Surprinzător este faptul că această structură ar urma să funcționeze în paralel cu cele deja existente în organigramele Ministerului Apărării și a Ministerului de Interne, fiind subordonată primarilor și prefecților.

Textul proiectului arată că membrii Gărzii Civile sunt voluntari care vor face un "stagiu de pregătire militară și civilă" și vor interveni "în situații de urgență (inundații, incendii, alunecări de teren, cutremure, etc) și ori de câte ori situația o impune", arata Romania Libera.

Voluntarii vor primi un grad militar și un livret militar. În perioada de instruire ei vor fi plătiți cu salariul minim pe economie iar această perioadă va fi considerată vechime în muncă. Voluntarii vor putea executa instruirea în cadrul Ministerului Apărării Naționale sau la Pompieri, Poliția de Frontieră, Jandarmerie, ISU, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Garda Civilă va funcționa la nivel local în subordinea primarilor și va fi coordonată la nivel județean de prefect.

Este de observat că în subordinea primarilor funcționează deja Poliția Locală ale căror atribuții se intersectează, deseori, cu cele ale Poliției Naționale - din Ministerul de Interne. Totuși, între viitoarea Gardă Civilă și actuala Poliția Locală nu va exista nicio legătură - decât aceea a subordonării comune, față de primar.

Un alt element straniu este că Garda Civilă ar urma să ia ființă în condițiile în care MApN a anunțat deja ideea înființării unui serviciu militar format din rezerviști voluntari, încheie sursa citată.

vezi proiectul aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...