PSD nu mai depune saptamana asta Legea salarizarii in Parlament. Dragnea: Sa-si mai dea lumea cu parerea

PSD nu mai depune saptamana asta Legea salarizarii in Parlament. Dragnea: Sa-si mai dea lumea cu parerea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la inceputul sedintei grupurilor reunite PSD-ALDE, ca proiectul Legii salarizarii unitare nu va mai fi depus la Parlament in cursul acestei zile, deoarece doreste sa fie consultat de toti parlamentarii si "sa-si mai dea lumea cu parerea".

"Nu, eu nu vreau sa il depuna azi. Sa mai stea o saptamana, sa mearga la grupuri, publicam si in presa, sa-si mai dea lumea cu parerea", a precizat Liviu Dragnea, intrebat daca proiectul Legii salarizarii unitare va fi depus la Parlament in cursul acestei zile.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, declarase, duminica seara, la Antena 3, ca proiectul Legii salarizarii unitare in sectorul public va fi depus luni la Parlament astfel incat toti parlamentarii PSD sa-l poata semna in calitate de coinitiatori.

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca proiectul Legii salarizarii unitare nu a fost dat pana acum publicitatii pentru ca tot s-au facut modificari, insa textul legii va intra luni in parcursul legislativ.

"Maine (luni - n.red.) va fi semnata de absolut toti parlamentarii, noi avand foarte multe semnaturi deja, in jur de 200. Colegii care nu au apucat sa o semneze vor avea maine o sedinta unita a grupurilor parlamentare ca sa mai prezentam o data principiile acestei legi pentru cine nu a fost la Sinaia si vom intra cu ea in Parlament intr-o procedura destul de rapida de dezbatere a acestei legi", a declarat Vasilescu duminica seara.

Ea a precizat ca proiectul mai poate suferi amendari, inclusiv din partea sindicatelor.

"Nu dorim sa spunem ca nu vom accepta amendamente din partea Opozitiei, chiar si a sindicatelor, a oamenilor simpli care vor avea ocazia sa vada aceasta lege incepand de maine si, daca vor simti nevoia sa ne semnaleze vreo greseala, suntem dispusi ca in Parlament sa corectam aceste lucruri pentru ca legea nu este perfecta, dar incercam sa avem cea mai corecta varianta posibila", a spus ministrul Muncii.

Aceasta a precizat ca graficul adoptarii acestei legi ia in calcul o eventuala cerere de reexaminare a presedintelui Iohannis sau o sesizare a CCR, scopul fiind promulgarea legii inainte de 1 iulie.

Insa, Lia Olguta Vasilescu a estimat ca presedintele Klaus Iohannis "nu va risca" sa ceara reexaminarea legii tocmai pentru ca primele majorari se fac de la 1 iulie. "Teoretic nu ar avea niciun motiv sa nu o promulge pentru ca este vorba de cresteri de venituri ale romanilor, mai ales ca trecem printr-o dezbatere ampla in Parlamentul Romaniei (...) Noi luam in calcul inclusiv ca legea sa fie atacata la CCR", a mai spus Vasilescu.

Ministrul Muncii anuntase si vineri seara ca Legea salarizarii va fi depusa luni la Parlament. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...