PSD a decis organizarea de alegeri în 11 filiale județene, inclusiv Botoșani

PSD a decis organizarea de alegeri în 11 filiale județene, inclusiv Botoșani

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sambata, la Neptun, in sedinta Comitetului Executiv National al partidului, sa se organizeze alegeri judetene pentru functia de presedinte in toate filialele conduse de lideri interimari, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate participante la sedinta. Printre acestea se află și organizatia PSD Botoșani condusa de Doina Federovici, au declarat surse din PSD.

Potrivit surselor citate, dupa ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, presedintele partidului le-a cerut liderilor judeteni interimari ai PSD sa inceapa chiar de saptamana viitoare pregatirile pe plan local pentru organizarea de conferinte judetene de alegere a noilor presedinti.

Filialele judetene PSD din Botosani, Suceava, Cluj, Alba, Brasov, Braila, Timis, Iasi, Giurgiu si Sibiu, precum si organizatia PSD Bucuresti sunt conduse de presedinti interimari.

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie in sensul in care alegerea presedintelui organizatiei judetene nu se va mai face prin scrutin intern, in care voteaza direct toti membrii de partid din judet, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizatiei judetene prin delegati.

Liderii interimari

Pe 30 iunie 2016, Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a luat act, la Targoviste, de demisia a sase presedinti de organizatii judetene, ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile locale. Cei sase lideri judeteni care si-au dat atunci demisiile au fost Ovidiu Portariuc (Botosani), Catalin Nechifor (Suceava), Remus Lapusan (Cluj), Ioan Dirzu (Alba), Mihai Mohaci (Brasov) si Octavian Petric (Satu Mare).

In locul lor, CExN al PSD i-a numit presedinti interimari, pana la organizarea de alegeri judetene, pe Doina Fedorovici (Botosani), Ioan Stan (Suceava), Horia Nasra (Cluj), Marius Dunca (Brasov) si Aurelia Fedorca (Satu Mare), in timp ce la PSD Alba a fost numit interimar tot demisionarul Ioan Dirzu. Din cele 6 organizatii judetene, doar PSD Satu Mare a organizat alegeri interne in care Aurelia Fedorca a devenit presedinte ales, nu desemnat de la centru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
33

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
420

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...