Protestele trec granita: bulgarii si moldovenii ies in strada in semn de solidaritate cu romanii

Protestele de solidaritate cu manifestarile din Romania trec granita. Daca pana cum protestele din strainatate au fost organizate de romanii din Diaspora, la Sofia si la Chisinau sunt anuntate proteste de sustinere organizate de cetatenii celor doua tari.

Protestele trec granita: bulgarii si moldovenii ies in strada in semn de solidaritate cu romanii

Pe pagina protestului de la Sofia, Romania este data ca un exemplu in lupta anticoruptie, iar orice slabire a sistemului ar "fi un semn rau pentru Bulgaria". La Chisinau va avea loc un mars cu deviza: "Doua state, aceiasi hoti", arata Hotnews.

"Daca Romania ar face pasi inapoi in lupta anticoruptie ar fi un semn foarte rau pentru Bulgaria. In ultimii ani Romania a aratat cu succes ca exista sperante pentru un stat de drept functional", se arata pe pagina protestului de pe Facebook.

Adunarea este programata pentru Duminica, 5 februarie, incepand cu ora 17:00. "Deloc surprinzator, sustinatorii status quo-ului din Bulgaria tresar de fiecare data cand se vorbeste despre justitia din Romania. Din aceasta cauza este important ca romanii sa reuseasca si sa demonstreze ca ce au castigat in ultimii ani este ireversibil", se mai mentioneaza.

Un alt protest, in semn de solidaritate, va fi tinut la Chisinau, acolo unde va fi organizat un mars de sustinere sub deviza: "Doua state, aceiasi hoti". Marsul va incepe vineri, 3 februarie, de la ora 18:00 pornind de la statuia lui Stefan cel Mare.

"Marsul solidaritatii se inscrie in contextul manifestatiilor masive din Romania, unde in ultimele trei zile au avut loc cele mai mari proteste de dupa Revolutie. Mai multi activisti, reprezentanti ai societatii civile, precum si membri ai Platformei Demnitate si Adevar sustin marsul", relateaza jurnal.md.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...