Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu: Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni!

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu: Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni!

Comunicat:

Având în vedere condițiile climatice din acest an, agricultura botoșăneană are nevoie de sprijinul autorităților pentru a putea beneficia de efectul produs de montarea irigațiilor pe terenurile arabile.

Astfel de proiecte s-au realizat și în județul Botoșani, unde fostul Guvern a finanțat mai mulți agricultori, care au reușit să-și îmbunătățească producția de recoltă cu ajutorul irigațiilor montate pe terenurile cultivate.

Este de apreciat un astfel de exemplu, că se pot realiza lucruri bune și în județul nostru, mai exact în zona Manoleasa-Ripiceni, unde fermierii au reușit în timpul guvernării ALDE –PSD, să beneficieze de posibilitatea de a-și iriga terenurile  cu fonduri de la Ministerul Agriculturii, fără a fi nevoiți să investească  banii  munciți și produși cu greu, în astfel de sisteme.

Aceste exemple sunt demne de urmat și de alți agricultori, de aceea  Filiala ALDE Botoșani consideră că ar trebui implementat la nivelul județului, dar și la nivelul României, pentru a putea susține fermierii și agricultura românească la adevărata sa valoare.

În același timp, având în vedere că fosta guvernare, din care a făcut parte ALDE și PSD, a facut lucruri clare și concrete, care se pot observa chiar și prin astfel de exemple, solicităm reprezentanților Guvernului în teritoriu, parlamentarilor, secretarilor de stat PNL botoșăneni, să facă toate demersurile necesare pentru susținerea județului Botoșani și a întregii țări,  prin demararea unor programe similare pentru agricultură.

Filiala ALDE Botoșani mereu va susține și va promova agricultorii și fermierii botoșăneni,  pentru că ei reprezintă temelia de la baza economiei din județul nostru.

Rugăm autoritățile să sprijine astfel de proiecte de irigare a terenurilor întrucât este benefic și oportun menținerea tuturor  finanțărilor, care au fost  acordate de fostul Guvern,  și să nu mai intervină prin blocarea acelor programe care într-adevăr au ajutat la dezvoltarea fermierilor și agricultorilor.

De asemenea, după ce duc la îndeplinire aceste solicitări care vin atât din partea noastră, cât și a fermierilor botoșăneni, îi rugăm pe reprezentanții județului Botoșani, care fac parte din actuala guvernare să iasă public și să ne comunice cum au rezolvat această situație pentru a implementa în continuare, irigarea terenurilor la nivelul județului Botoșani, dar și la nivelul României.

(Comunicat de presă emis de președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
65

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
70

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2276

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...