PNL, sfâșiat de scandalul "decrețeilor". Prima măsură: Tineretul liberal, monitorizat de Raluca Turcan!

PNL, sfâșiat de scandalul "decrețeilor". Prima măsură: Tineretul liberal, monitorizat de Raluca Turcan!

   Foto: stiripesurse.ro

Scandalul decrețeilor  se extinde în PNL. Liberalii continuă să-și consume energiile în lupte interne și să-și facă opoziție unii altora în partid decât să se lupte cu adversarii politici  externi. Conducerea  este mai preocupată  mai degrabă să taie canalele de comunicare neoficiale către jurnaliști  decât să învețe din greșelile de comunicare făcute. O serie de foști lideri din vechea  conducere  au fost puși la zid ieri, în ședința de grup a deputaților, de către colegii care o susțin pe șefa de la tineret, Mara Mareș, fiind arătați cu degetul ca principalii responsabili pentru externalizarea scandalului.

Încercarea de ironizare a PSD, printr-un atac la adresa generației decrețeilor materializat sub forma  unui  „Ghid de nesupunere civică”, a stârnit mânia  colegilor mai vechi de partid, în special a seniorilor liberali. Mara Mareș a fost nevoită să-și asume răspunderea pentruacest  ghid în care se cere tinerilor să nu emigreze pentru că „generaţia decreţeilor nu e funny” şi nu mai are cine „să facă mişto de Dăncilă”.  Tânăra liberală și TNL, organizația pe care o conduce, au fost aspru criticate pe grupurile interne de whatsapp, iar o parte din aceste polemici au ajuns la presă.

Motiv suficient pentru apropiații lui Ludovic Orban să treacă la ofensivă și să îngroape scandalul sub o avalanșă de acuzații la adresa delatorilor din partid. De altfel, liderul de partid a dat semnalul atacului  apreciind că deși cei de la tineret  au făcut o greșeală prin acel ghid, în PNL sunt unii care fac mai multă opoziție propriilor colegi decât celor din PSD.

Rând pe rând, Mihai Voicu și Cătălin Predoiu, dar în special Adriana Săftoiu, au fost identificați ca principalii responsabili pentru  scurgerile de informații apărute în presă, ne-au dezvăluit surse din conducerea PNL.

Firul discuției:

Florin Roman, deputat, vicepreședinte PNL: "Mi-e scârbă de atâtea atacuri din interior. Mi se pare foarte grav că discuțiile de pe grupul de deputați în care se atacă campania TNL au ajuns în spațiul public cu print screen-uri. Este vorba de aceiași aoemni care nu atacă niciodată PSD"

Dan Vâlceanu, deputat, vicepreședinte PNL: "O colegă, Adriana Săftoiu ne-a trimis pe grupul de deputați cele două cartoane ale TNL și ne-a explicat cum și-a luat bătaie la Revoluție. La 15 minute m-au sunat cei de la presă. Eu dau nume pentru că m-am săturat de chestiuni urâte între colegi. A fost o coincidență ca la 15 minute după ce au fost discuțiile pe grup să mă sune presa. Avem o presă foarte informată. Nu pot să trec peste faptul că ce discutăm pe whatsapp, dăm la presă. Am ajuns la concluzia că e mai bine să îi spun unui coleg ce am de spus pe față și să nu mai discutăm pe privat. Nu vreau  să trecem peste, m-am săturat  să se prezinte tot ce e rău la partidul ăsta"

Ioan Cupșa, deputat PNL: "Am ajuns să-i spunem  colegului Pavel Popescu să scrie cu cratimă că tot ce scrie ajunge pe burtieră la televiziuni"

Deocamdată, singura consecință a acestui nou scandal a fost impunerea unor măsuri de restricționare a  discuțiilor pe grupurile de whatsapp ale partidului. Se va discuta mult mai puțin lucrurile importante pentru partid pentru ca  asfel de informații să nu mai ajungă la presă, susțin sursele citate. Cât despre Mara Mareș și colegii  săi de la organizația de tineret, aceștia nu riscă nimic.  Cel mult, de acum încolo inițiativele TNL vor trece prin filtrul Ralucăi Turcan, prim-vicele partidului pe probleme de comunicare.

sursa: stiripesurse.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...