Ea este propunerea lui Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru al României!

Liviu Dragnea a anunțat, în urmă cu câteva minute, numele pe care i  l-a propus lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier al României!

Ea este propunerea lui Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru al României!

 Sevil Shhaideh  Foto: Mediafax

"Nu pot să arunc de pe umeri o responsabilitate uriașă dată de un vot popular masiv, o răspundere a mea în primul rând. În același timp, a trebuit să țin cont de dorința de a face o propunere care să-mi dea garanția că îndeplinește câteva condiții, nu merge acolo pentru un proiect personal, ci este un om care muncește, care știe, care are capacitate de muncă și de înțelegere. Care să imi dea posibilitatea ca eu să îmi asum în contiunare răspunderea. Nu promovez un conflict inutil. Am venit cu o soluție care sper să fie acceptată, pentru a putea forma rapid un guvern", a transmis Liviu Dragnea.

Persoana nominalizata de Liviu Dragnea este Sevil Shhaideh. A fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, secretar de stat și apoi ministru în Ministerul Dezvoltării Regionale.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborarea de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

Provine din minoritatea turco-tătară!

Sevil Shhaideh provine dintr-o familie de tătari și avea numele de fată Geambec. Mama ei este nepoata istoricului Kemal Karpat, care a fost multă vreme consultant pentru problemele Orientului la Washington. Actualul ei soț este sirianul Akram Shhaideh, născut la Damasc, unde a abandonat o carieră funcționărească, doar pentru a începe o alta în România, conform europalibera.org.

Încurcate sunt drumurile... Botoșanilor!

Despre Sevil Shhaideh, botoşănenii au aflat în septembrie 2015, atunci când îndeplinea funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, iar Cristian Achiţei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean la acea vreme, atrăgea atenţia că pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală apăreau două proiecte deja duse la îndeplinire de administraţia judeţeană.

Era vorba de modernizarea drumului judeţean 208C, Vorona-Vorona Mare-Joldeşti-limită de judeţ Suceava, cu o lungime 21,8 kilometri şi modernizarea DJ 292 Corlăteni-Vlădeni-Podeni-Dealu Crucii-Vorniceni. Asta în condiţiile în care respectivele lucrări fuseseră realizate în perioada 2009 – 2014, cu bani tot de la MDRAP.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1225

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1649

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
523

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...