Parlamentul a amanat pana la toamna o decizie privind majorarea sumelor forfetare si de cazare

Parlamentul a amanat pana la toamna o decizie privind majorarea sumelor forfetare si de cazare

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis, miercuri, sa amane discutia privind majorarea sumelor forfetare ale parlamentarilor si cele pentru cazare.

Totusi, potrivit Statutului senatorilor si deputatilor, aceste sume se majoreaza odata cu indemnizatia, ajungand ca suma forfetara sa fie 19.575 lei, iar cea pentru cazare minimum 6.525 lei pe luna.

Dupa discutiile din conducerea Parlamentului, s-a luat decizia ca punctele de pe ordinea de zi privind sumele forfetare si cele de cazare sa fie amanate pentru luna septembrie.

Motivul invocat de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost ca se doreste modificarea statutului senatorilor si deputatilor, astfel incat suma forfetara si suma pentru cazare sa nu se majoreze odata cu indemnizatia.

"Trebuie modificata Legea 96 care este suportul care ne obliga sa acordam in acest moment sumele forfetare asa cum v-am spus, indexate cu indemnizatia parlamentarilor. Si la toamna, la prima sedinta a Biroului Permanent, vom propune modificarea pe cale de consecinta a legii de functionare a statutului, in asa fel incat sa mentinem la actualul nivel de cheltuieli aceste sume. (...) Se majoreaza in baza legii, nu le decidem noi", a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Intrebat de ce nu s-a convocat o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru modificarea statutului senatorilor si deputatilor astfel incat sumele forfetare si cele pentru cazare sa nu trebuiasca majorate, Tariceanu a spus ca cei mai multi parlamentari au plecat deja in vacanta.

"Pentru ca, din pacate, foarte multi dintre parlamentari deja au plecat in vacanta si o sesiune parlamentara, ca sa functioneze, dupa cum stiti, trebuie sa existe cvorum. Sigur ca creesterea indemnizatiilor era cunoscuta. (...) Am crezut, initial, ca aceasta chestiune se poate rezolva printr-o decizie a Birourilor Permanente", a explicat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...