Parlamentarul PSD Răzvan Rotaru îi răspunde deputatului UDMR Zsolt Biro: "PSD susține o singură țară și un singur stat unitar care se numește România. Nu există secui și nici Ținut Secuiesc"

Parlamentarul PSD Răzvan Rotaru îi răspunde deputatului UDMR Zsolt Biro: "PSD susține o singură țară și un singur stat unitar care se numește România. Nu există secui și nici Ținut Secuiesc"

Parlamentarul PSD Răzvan Rotaru îi răspunde deputatului UDMR Zsolt Biro care a scris într-o postare pe Faceook că Transilvania și Ținutul Secuiesc ar trebui să urmeze exemplul regiunilor Catalonia, Lombardia și Veneto în privința autonomiei.

De asemenea reprezentantul UDMR a declarat că la nivel european se poate constata o deschidere față de acest subiect.

„Domnilor de la UDMR vă transmit un mesaj scurt și simplu de înțeles: atâta timp cât va exista Partidul Social Democrat atât eu, cât și colegii mei vom susține o singură țară și un singur stat unitar care se numește România. România nu este un stat federal sau regional cum sunt alte țări din Uniunea Europeană.Vreau să îi transmit domnului Zsolt Biro și colegilor dânsului că Transilvania este România și România este Transilvania. Nu există secui și nici Ținut Secuiesc. În România există doar cetățeni români de etnii diferite. Vrea să fiți convinși că nu vom fi de acord niciodată cu autonomia niciunei regiuni pe teritoriul țării noastre”, a declarat Răzvan Rotaru, membru PSD în Comisia pentru politică externă din Camera Deputaților.

Începând de la președintele Consiliului European și până la reprezentanții SUA, Franței, Angliei și Germaniei, toate statele Uniunii Europene consideră Catalonia parte integrantă a Spaniei și nu recunosc independența acestei regiuni. Mai mult, decât atât, toți liderii europeni au declarat că Spania rămâne singurul interlocutor al Uniunii Europene, iar Catalonia independentă nu va fi membră a U.E.

„Îl rog pe domnul deputat și pe colegii de la UDMR și pe cei care reprezintă comunitățile maghiare din Covasna, Harghita și Mureș, precum și din alte județe ale României să înceteze cu astfel de afirmații pentru că România este și va rămâne pentru totodeauna un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, indiferent de ce dorește un membru sau altul din UDMR. Fac apel la cei din UDMR care știu istoria țării noastre să îi explice colegului deputat Zsolt Biro că nu a existat și nu există niciun Ținut Secuiesc, ci doar județele Harghita și Covasna și cetățeni români de etnie maghiară”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

Parlamentarul PSD a făcut apel la membrii UDMR să nu mai încerce să creeze dispute false pe tema autonomiei între etnicii unguri și români din comunitățile cu populație majoritar maghiară.

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
537

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
276

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
97

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...