Parlamentarii îi pot angaja la cabinet pe cei cu care au lucrat în ultimii cinci ani!

Parlamentarii îi pot angaja la cabinet pe cei cu care au lucrat în ultimii cinci ani!

   FOTO: News.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astazi, legea prin care parlamentarii au dezincriminat conflictul de interese în cazul persoanelor angajate la birourile parlamentare cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Proiectul a fost iniţiat pentru a repara un vid legislativ în cazul angajaţilor al căror contract de muncă a fost desfăcut automat la finalul unui mandat al Legislativului şi care nu mai puteai fi reangajaţi pentru că intrau sub incidenţa articolului din Codul penal privind conflictul de interese.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Parlament pe 8 martie, cu 275 voturi „pentru” şi 22 de „abţineri”.

Vicepreşedintele Comisiei privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Adriana Săftoiu, a explicat, pentru News.ro, măsura.

„Este doar modificarea aceea care prevede că nu e conflict de interese. E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, că nu e un conflict de interese ca eu să păstrez un angajat chiar dacă a lucrat cu mine cinci ani”, a precizat Adriana Săftoiu, întrebată dacă s-a dat un raport favorabil propunerii care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Patru deputaţi au depus, la Senat, o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Mai exact, la articolul 32, după alineatul 12 se introduce un nou alineat care va avea următorul cuprins: „Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputaţii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019. ...

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety.   Sursa: News.ro Citeste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News. Pe aceeaşi plaj...